Valitse sivu

Coucou! Onko täällä ketään kuulolla? Kirjatoukka ja Herra Kamera ovat palanneet, auringonpaahtamina, pulskina kuin hunajassa kieritellyt vuohenjuustoset ja täynnä levännyttä tarmoa!

Tussahdimme Helsinki-Vantaan lentokentälle viime yönä. Mittari näytti seitsemää astetta, eli kolmenkymmentä astetta vähemmän kuin iltapäivällä Antibesin Royal Plagen terassilla, lähtömaljojen aikaan. Ajelimme kentältä usvavaipan, miljoonan männyn ja vaalenevan aamuyön läpi kotiin, ja juuri kun ohitimme Hangon vaakunan, astui iso uroshirvi tien reunaan tummana ja ylväänä kuin intiaanipäällikkö.

Vaikka meille matka on jo ohi, täällä blogissa se vasta alkaa. Aloitan kirjoista, Kirjatoukaksi kun itseäni sitkeästi tituleeraan.

Ostin matkalta kolme pokkaria, joista kuvissa esitellyt kaksi olivat Ranskassa kovasti tapetilla juuri nyt, ja kolmas, Jean Paul Dupois’in ”Une vie francaise” oli kirjakauppiaan suosittelema.

Kotoa asti kannoin Sidney Alexanderin Chagall-elämäkerran, josta en laita kostoksi edes kuvaa, niin kertakaikkiaan vaivalloinen luettava se oli, kerrassaan törppö kirja. Herra Kamera latasi läpykälleen Paul Austeria ja ”Kirotun Istanbulin” (terveisiä Minelle!), mutta vaipui silti mieluiten harsomaiseen keskipäivän uneen kirjaston Peter Maylen Provence-sarjan joku kolmesta osasta vatsansa päällä kevyesti kohoillen.

Ostelin myös lehtiä, suosikkiani Elleä (kirjallisuussivut!), mutta myös Marie Claireja, Marie Franceja, ruokalehtiä, sisustuslehtiä, taidelehtiä, poliittisia lehtiä, juorulehtiä… (Johnny siellä, Johnny täällä, Depp tai Hallyday, vuoronperään…)

Itkin kissankokoisia kyyneleitä kun jouduin lähdön hetkellä repimään lehtiäni matkalaukkuni painorajojen paukkuessa; sain ottaa mukaan vain aivan välttämättömät sivut, ne, jotka halusin teidän kanssanne jakaa.

Nyt siis seuraa Ranskaa tuutin täydeltä. Bon voyage!

(Otsikko viittaa tähän vanhaan hittiin, tunnetko?)