Valitse sivu

Toivetuliaiseni isommilta hoodeilta on hyvä leipä, meillä Hangossa kun ei omaa leipomoa (vielä) ole. Ja sitten kun sitä saa, pidetään leipäjuhlat. Tässä Kanniston leipien kanssa tarjottiin erilaisia antimia, kuten timjami-tomaattisalaattia, mozzarellaa, voissa paistettua pinaattia ja valkosipulia, herkkusieni-munakoisopaistosta, rucolaa, marinoitua punasipulia… siitä vaan kokoamaan suosikkisettiä!

Tuo tomaattisalaatti, sitä uppooaa perheeseen ihan niin paljon kuin vai jaksan tehdä. Pöydällä pyöreinä pompottavat tomaatit eivät herätä samanlaista intohimoa ihmisissä(ni). ”Reseptissä” nyt ei ole mitään mitä ette jo tietäisi, mutta kirjattakoon.

Tomaattisalaatti:
Luomutomaatteja (pidä huoneenlämmössä muutamia päiviä, kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja ihania.)
– Välillä poistan vetisen siemenosan, välillä en, fiiliksen mukaan.
Ripaus sokeria (talvisin)
Oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria myllystä

Tilanteen mukaan tomaattisalaattia voi jatkaa punasipulilla, yrteillä (tuoreilla tai Provencen-sekoituksella), ehkä maustaa punaviinietikalla, joskus laitan myös pieniä kurkkukuutioita. Riippuu käyttötarkoituksesta. Basilikaahan tomaatti suorastaan rakastaa.

Nuorimmaisen on nähty työntävän päänsä jääkaappiin, ohi kerrosjogurttien ja satunnaisten vanukkaiden, ja kauhovan tätä lykopeenipaukkua suoraan lusikalla suuhunsa…