Valitse sivu

Oltuani ensin keskiviikkona monta tuntia puutarhatöissä ja sitten heti seuraavana päivä torstaina ilmapallokauppiaana nuorten telinevoimistelijoiden hyväksi (ei, en ole itse nuori telinevoimistelija), huomasin seuraavaa. Olen ilmeisen vakavasti allergisoitunut ulkoilmalle. Tiedän, ettei aihetta ole tutkittu tarpeeksi, eikä siten tästä harvinaislaatuisesta sairaudesta ole yleistä tietämystä, mutta voin kuvailla teille oireita, jotta ymmärrätte. (Te kaikki tätä blogia lukevat kansainväliset tiedemiehet.)

Raitis ilma aiheutti tässä koe-eläimessä päätä huimaavaa väsymystä, niin suurta, etten jaksanut edes juoda punaviiniä. Olin myös viluinen ja kärsin ruumillisista kivuista reisien alueella ja nenäni oli punainen. Kämmeniini nousi kovettumia. Olin pakotettu vetäytymään vaakatasoon villavan peiton alle.

Voin myös kertoa, että kahden päivän altistuksen jälkeen vietin vapunpäivän visusti sisätiloissa ja sohvalla, ja oloni parani siten huomattavasti. Jouduin ottamaan kahdet päiväunet neutralisoidakseni tilanteen! Myös ulkonäköni kohentui, kun tuuli ei riuhtonut ripsivärejäni ja huolellisesti kiepautettua nutturaani.

Täten ilmoitan, että olen tieteen käytettävissä uraauurtavassa tutkimustyössä harvinaisen allergisen sairauden tiimoilta ja antaudun (komeiden) tutkijoiden tutkittavaksi täysin rinnoin. Pysyn sillä välin poissa itselleni niin vaarallisesta raittiista ilmasta ja käyn vain nopeasti tänään yksissä bileissä ja sukellan sitten elokuvateatterin hämärään. Ymmärtänette kunnioittaen vaikeita päätöksiäni olla osallistumatta mm Hangon Beach Clean Up’iin tai Puistovuorten siivoustalkoisiin. Harmillista.