Leave a comment

Viikonlopun (kuva)satoa

Äiti tuo tuliaisia

Aina kannattaa avata suunsa!

Etsi kuvasta pahvitötteröstä tehty Elvis…

Poju opettaa sienitunnistusta

Jos kaivelee luuristani kuvia, saattaa saada sellaisen käsityksen, että pääasiassa vain teen ruokaa tai syön sitä. Ja se on aivan oikea käsitys. Ainakin nyt viikonloppuna. Kun Kirjatoukan vanhemmat laskeutuvat Hankoon, alkaa aina vimmattu kokkaaminen.

Tuo suuri sienisaalis, se on ystävän tuomaa, mutta löydettiin mekin muutama tatti Bellevuen rantatieltä, pyörämatkalla Neljän Tuulen Tuvalle. Lisäksi Kirjatoukan äiti toi mustatorvisieniä, joista syntyi huikean hyvä sunnuntaipasta. Jaan reseptin myöhemmin.

Lauantain menu:

Tryffeliöljyllä silattua sienikeittoa (resepti täällä).

Salaatti rucolasta, porkkanaraasteesta, fenkolilastuista ja Dijon-marinoiduista punasipulirenkaista.

Ranskalaisia kananpoikia portviinikastikkeessa, kera ruusukaalien ja kullankeltaisten nauriskuutioiden.

Mummon ja Elsan jälkiruokaherkkua (Domino-keksejä! Voita! Kermaa! Crème Fraichea!)

Päivän resepti: Taleggio-juustoa uunissa

Siivuta nopean uunituksen kestäville annoslautasille Taleggio-juustoa (luomu).
Kietaise juuston ylle kiemura hunajaa ja riivi tuoretta timjamia päälle.
Laita uuniin grillivastuksen alle kunnes juusto sulaa, kuplahtaa ja pinta hiukan ruskistuu.
Tarjoile paahdettujen maalaisleipä-krutonkien kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.