Valitse sivu

Saimme perjantaina kesken Book Clubin kokoontumisen ovelle laatikollisen kauneutta; Långötorpin Puutarhan tiukkuvan tuoreita ja raikkaita antimia. Lehtikaalia, viinisuolaheinää, salottisipulia, retiisejä, salaattia, shisonlehtiä, meiramia sekä kurkkuyrtin ja krassin kukkia. Me kirjanörtit ymmärrämme myös ruumillisen ravinnon päälle joten syöksyimme heti herkkujen kimppuun ja teimme testisalaatin illallispöytäämme, ja nyt olen heitellyt kourakaupalla kasveja ja kukkia kaikkeen mitä kokkaan.

Puutarhan herkkulaatikko tulee tästä lähtien meille kerran viikossa. Hinta on 27 euroa. Katsotaan mitä kaikkea uutta opinkaan. Ensimmäisessä satsissa oli itselleni uusia tuttavuuksia (shisonlehdet?), mutta olen pokkana syönyt ja syöttänyt perheelle ja vieraileville tähdille jo melkein kaiken. Pari hassua meiraminoksaa nyökkii vielä sivupöydällä.

Tammisaaressa sijaitseva Långötorpin Puutarha toimittaa luonnonmukaisesti viljeltyjä kasvimaidensa antimia mm. Helsingin huippuravintoloihin, joten olemme hyvässä seurassa. En malta odottaa tämän viikon tuomisia!

Huom: Kuvaushetkellä osa toimituksesta oli jo syöty parempiin suihin! 🙂