Valitse sivu

Niin, Kreikka.

Lähdemme kesäkuun päästyä vauhtiin Kalamataan, lokakuisen karkumatkani kaupunkiin. Makaa iltaisin peiton alla ja huutelen sieltä perheelle kaikkia niitä paikkoja, joita aion heille näyttää. (Perhe!!! Kohta ollaan Kalamatan torilla!!!) Pelkään pahoin, että he ovat jo aivan uupuneita ennenkuin olemme edes astuneet Ateenan lentokentälle. Ainakin he katoavat kuin tuhka tuuleen joka kerta kun teatraalisesti leväytän valtavan Peloponnesoksen kartan keittiön pöydälle.

Emme asetu siihen samaan asuntoon, jossa haahuilin kuukauden päivät itsekseni. Niin mahtavia kuin harva se aamu raikuvat kirkonkelloherätykset olivatkin. Mutta vuokraemäntä on sama! Osaan jo aavistaa, että María kantaa meille ehtymättömästi puutarhansa antimia, omaa oliiviöljyään ja perheensä viinitarhan rapeaa valkoviiniä.

Minäkin haluan antaa jotain.

Etsiskelin itselleni ideoita ja nyt tekin joudutte viattomat raukkaparat osallisiksi. Mitä sinä veisit Kreikkaan tuliaisiksi? Mistä tulee kivoja Suomi-viboja, mikä mahtuu matkalaukkuun  ja mikä ei nielaise matkabudjettia jo lentokentällä? Kuivatut tatit? Happy Homes-kirjan olenkin jo hankkinut (vein yhden kappaleen Ranskaankin, suuri suksee!), mutta jotain muutakin pitää vielä haalia. Tämmöisiä keräsin inspikseksi itselleni:

Happy Homes Hideaways, Jonna Kivilahti & Krista Keltanen, Cozy Publishing
Tyrni & Sitruuna Himalajansuolasaippua (luomu), Flow
Tove Jansson, Work and Love, Tuula Karjalainen, Penguin
Sisu-seerumi, Lumene
Puruveden muikut, säilyke, Laukkasen Kala
Tuoksukynttilä, After the Rain, Havi
Pellavaiset lautasliinat, Gauhar Helsinki
Bear Hug-tee, Nord-T, TRE Helsinki…

Mutta hmmmmmmm, kuulostavatko nämä kaikki aika naisellisilta? Entäs Marían mies ja lapset? Kyrö Distilleryn Napue Gin on todella kaunis pullo, mutta juodaanko ouzon ja tsipuron maassa giniä? Tyttärille voisin viedä jotain ihania Herbinan huulikiiltoja ja pojalle… salmiakkia???

Aaaargh, se mun edellisessä postauksessa mainitsemani lista vain kasvaa. Pää savuaa. Nyt painelen sänkyyn piinaamaan perhettäni heleillä iltahuudoilla: Mystras!!! O Mimis!!! Pouloksen taverna!!!

Lue lisää: Tägin ”Kreikka” alta löytyvät kaikki matkastoorini (tai sanotaan nyt suoraan että suurimmalta osalta päänsisäiset loputtomat veivaukseni) edelliseltä reissulta.