Valitse sivu

Uuden kirjan vielä kankeasti kääntyvät sivut, paperin tuoksu ja rapsakka selkämys, voi tätä iloa!

Kirjoittelinkin jo tästä keittokirjasta, mutta kantta kysyttiin. Että miltä se näyttää, se Auringon maku, jotta sen löytää? Tältä se näyttää, kesältä!

Minullahan ei ole kirjaan osaa eikä arpaa, kunhan iloitsen tässä rinnalla. Ja olen tietysti aika ylpeä Herra Kameran kuvista.

Hankoon hullaantuneena on myös mainostettava sitä, että kaikilla tekijöillä on vahva Hanko-sidos. Kirjan kuningatar Kira viettää kesiään täällä miehensä lapsuusmaisemissa, tunnelmallisten tekstien Christer ”Krisa” Lindgren on vanhoja hankolaisia, Herra Kameralla tulee nyt maaliskuussa yhdeksän Hanko-vuotta täyteen ja jopa kirjan taitosta ja graafisesta ilmeestä vastaava Christel Rönns (tunnetumpi kirjailijana ja kuvittajana) on paikallisia, Lappohjasta. Mutta ei tarvitse olla hankolainen pitääkseen tästä kirjasta. Jos vain pidät kesän valosta ja hyvästä ruoasta, pidät myös Auringon mausta.

Mikä minua kirjassa aivan erityisesti ilahduttaa, on reseptien raikkaus. Kira Åkerström-Kekkonen on todellinen ruokanero, ideoissa on ihan uusia tuulia ja tämmöinen paljonkin kokkaava patarouva saa inspiraation lisäksi loistavia ärsykkeitä uudenlaiseen ruoka-ajatteluun. Rikas lukukokemus, sanon, ja nostan hattua.

Lue myös: Villa Inkerin Merja sai lähettämämme kirjan jo perille, hänen ensitunnelmiaan kirjasta täällä.