Valitse sivu

Eilen iskimme erääseen huvilaan meren rannalla ja ryöstimme sieltä hyvin yllätetyn päivänsankarin ja hänen juonessa mukana olevan miehensä. Ensimmäiset monista onnittelumaljoista juotiin eräällä verkkovajalla.

Verkkovaja kuuluu toisille ystävillemme ja saimme lainata sitä toviksi tähän elämyslahjatarkoitukseen. Kiitos vielä siitä. Verkkovajan kultainen isäntä oli sytyttänyt valmiiksi kymmenet kynttilät, sininen sade valui ikkunaruutuja pitkin, tuuli lauloi nurkissa ja me kääriydyimme huopiin. Juttelimme, elämästä.

Ystävä, tämä sankaritar, kertoi hienosta ideastaan valita vuodelle sanat. En paljasta hänen sanojaan, ne kuuluvat hänelle, mutta näin sen teet.

Laita soimaan sopivaa musiikkia, varaa venyvää aikaa sekä tarpeeksi puhtaita sivuja ja pehmeästi paperilla liukuvia kyniä. Kirjoita sanoja sitä mukaa kuin niitä nousee mieleen. Verbejä, mutta miksei myös tunnelmia, unelmia… mitä vain. Kun pitkä sanalistasi on valmis, ota jokainen sana mieleesi ja kysy siltä, onko se sinun oppaasi uudessa vuodessa. Jos ei sitten kuitenkaan, pyyhi sana yli. Tee näin niin kauan, että sinulla on jäljellä yksi sana, tai kolme tai vaikkapa viisi sanaa, jotka ovat voimasanojasi tänä vuonna. Sanoja, joita voit hokea mielessäsi tiukan paikan tullen, tai kirjoittaa huulipunalla peiliin  aamuvahvistukseksi, tai joilla voit allekirjoittaa jokaisen viestisi. Sinä yksin määräät, miten sanoja käytät. Ystävällä sanoja oli kaksi. Ja kun nyt tänään katson eiliseen hieman väsynein mutta edelleen hilpein silmin, niin todentotta: ne kaksi sanaa kulkivat eilen mukanamme koko illan.