Valitse sivu

Palaamme tälläkin matkalla Cannesin rantaan, ravintola Astoux & Bruniin.

Elämäni ukkelimagneettina toteutuu täälläkin. Vaikka on se oikeasti kyllä toisin päin, minä se olen joka yhytän itseni vanhojen miesten kylkiin, kuullakseni parhaat ravintolavinkit.

Tällä kertaa lounasseuraamme ajautuu ”Le Capitaine”, useimmille Cannesin rantaravintoloitsijoille tuttu mies. Istumme täpötäydessä lounashässäkässä vierekkäisiin pöytiin, joka siis ranskalaisittain tarkoittaa käytännössä sylikkäin. Kuulemme hänen iloistaan ja suruistaan, rakkauselämästä, sairastumisesta. Hänen haaveensa on toteutunut, hänellä on paatti jahtien keskellä tuolla satamassa. Sinne hän menee aina lounaan jälkeen kahville ja päiväunille. Kapteeni tilaa alkuun ostereita, sitten lohipastan ilman kermakastiketta, koska on dietillä. Tarjoilijat käyvät heiluttelemassa käsiään pöydän ääressä, mutta mies pitää päänsä. Pelkkää spagettia ja graavilohta. Juomaksi lasi roseeviiniä, eikä hän anna meidän tarjota toista kiitokseksi hyvistä neuvoista (ravintolat, elämä).

Ravintola tyhjenee kiireisistä lounastajista, me olemme viimeiset poistujat. Emme lähde kahville hänen veneelleen, vaan hyvästelemme, sovimme tapaavamme taas joskus ja jäämme kahden puistoon plataanien alle katsomaan kuulapelejä. Kiitos maailma, että annat kaikki nämä kohtaamiset, vanhat viisaat miehet ja naiset.

Niin, ne Le Capitainen ravintolavinkit Cannesiin? Ne tulevat tässä ja ainakin minun asteikollani voittavat kaikenmaailman tripadvisorit luotettavuudessaan:
Astoux & Brun 
Café Bohème 
Le Caveau 30 (sama omistaja kuin Café Bohèmella, fiinimpi)
Le Cuisine d’Aqui