comments 10

Vanha kunnon uunijäätelö

Kylmä mutta hauska henkäys menneisyydestä. Kuka muistaa uunijäätelön?

Siis onhan se nyt aika pöljä, mutta samalla jotenkin kiehtova. Aina yhtä hihityttävä ajatus tunkea jäätelöä kuumaan uuniin.

No, tykkäät kumminkin, joten täältä pesee ohjetta:

Lado jotakin keksintapaisia uunivuoan pohjalle. (Uunivuoka voi olla pyöreä, suorakaide tai vaikka kolmio, ei haittaa. Kunhan litran jäätelöpala mahtuu!)

Vatkaa 4-5 valkuaista, 2 1/2  dl tomusokeria, hitunen vaniljasokeria ja tirskadus sitruunamehua tiukaksi vaahdoksi. Vanha kikka on kääntää kulho ylösalaisin. Pysyykö?

Nosta litra toffeejätskiä keksien päälle ja hunnuta jäätelö halutessasi vielä marjoilla (tässä tapauksessa pakastemansikoita).

Ja nyt: kovaksi vatkattu valkuaisvaahto on vedeltävä nopeasti ja hövelisti pitkin poikin jäätelö-mansikkakekoa, kaikenlaiset ihanat aaltoilut ja pienet huipahdukset ovat plussaa lopputuloksen kannalta. Mutta tarkkana, yhtään koloa ei saa jäädä, vaahdon on peitettävä jäätelö (ja marjat) kauttaaltaan!

Lopuksi koko komeus kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi, marengin väri kyllä kertoo koska huippuvuori on aika nostaa suoraan pöytään ja niiden hihittelijöiden käsien ulottuville.

Hyvää!

Tästä tulee varmaankin yhtä iso hakusanahitti kuin nakkipiilosta. Maailma tulee muistamaan minut nakkipiiloista ja uunijäätelöstä. Huokaus.

10 Comments

 1. hih, meillä just syödään nakkipiiloa…tosin en jaksanut aloittaa ihan taikinasta 🙁 Onhan omatekoinen aina parasta!

 2. Anonyymi says

  Teen heti viikonloppuna. Miten olin voinut unohtaa kaikessa älyttömyydessään iki-ihanan uunijäätelön?!

  Belgian Lempi

 3. Anonyymi says

  Teimme ranskalaisille vieraillemme muikku- ja lanttukukkoa ja yhdessä porukalla koottiin uunijäätelö jälkkäriksi. Tykkäsivät, kuvasivat ja resepti lähti Pariisiin 😉 Hauskaa ja nostalgista oli!!

  • Onko uunijäätelö jotenkin suomalainen juttu, eikö sitä ole muualla? Vaikka marenki on ainakin Ranskassa tietysti tuttu herkku! On se vaan niin lystikäs jälkkäri!

 4. Siis NAMI NAMI! Vaihdan nyt heti laskiaispullat uunijäätelöön 🙂 Arvaa mitä rakas mieheni ehdotti jälkiruoaksi kuin olimme kutsuneet vieraita viettäämään mun synttärit viikko sitten? Aivan oikein – uunijätski! Ja arvaa jos heti tyrmäsin idean….

  • Ai kun ilahdutti, tuo postauksesi, kiitos! Ja samaa mieltä, vähemmän sokeria marenkiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.