Valitse sivu

Kävelin keskiviikkoaamuna Rapa-Ripan kanssa kouluun pilkkopimeässä, ja ämpärikaatosateessa. Uitettu koira, se minä olin. Kävin silti paluumatkalla ennakkoäänestämässä, vaikka en ollut pukeutunut Jussi ”Niilo Nokkela” Lähteen Facebook-kehotuksen mukaan lainkaan edustavasti. Minulla ei esimerkiksi ollut pukua päällä ja rusettia kaulassa, vaan pyjaman päälle vedetyt toppahousut ja Odd Mollyn armeijanvihreä parkatakki, ja tiputtelin vettä uninutturastani ja kuraa vanhoista kenkärajoistani äänestyspaikan lattialle. No, tuskin ainakaan Pekka pahastui. Kotona vaihdoin villasukat, ja huomasin, etteivät yhdet enää riitä; kivikasamme on kylmä kuin jääkarhun takapuoli.

Kaksilla villasukilla varustettuna kumosin kunnioitettavan määrän teemukillisia päihittääkseni orastavan kurkkukivun, ja ajattelin kulttuurin parantavaa voimaa. Konkkasin siis Kaupungintalon galleriaan katsomaan afrikkalaisia värejä, Guessod Guirehin taiteen muodossa, ja piristyinkin.

Myöhemmin kuitenkin kone hyytyi, ja päädyin illallisen osalta helppoon ratkaisuun.

Teriyaki-lohi helpoin lisukkein:
Laita lohifilee vadille ja kaada reippaasti Teriyaki-kastiketta päälle, anna marinoitua tunti-pari.
Siirrä lohi paistovatiin ja nakkaa uuniin.
Keitä kevyesti vihreitä papuja, ja samaan aikaan paista pannulla voissa siitakesienisiivuja.
Yhdistä pavut ja sienet, mausta suolalla ja pippurilla, ota kypsä lohi uunista.
Ripottele annosten päälle mustia seesaminsiemeniä, ja vedä pari taiteellista vetoa sweet chili-kastiketta lautasen poikki.