comments 12

Tupajamit

Hei, kurkistetaanpas vielä tupaankin, maalausurakan jäljiltä.

Kaikki seinät on maalattu uudestaan, valkoisella, koska siten kiviseinien kauniin pinnan valot ja varjot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Ja meille on ilmestynyt liesituuletin. (Älkää uskoko, etteikö sitä tarvitsisi. Tai uskokaa, ja peskää seiniä, hyllyjä ja käyttämättömiäkin astioita viikottain.) Herra Kamera teki myös uudet hyllyt mausteille ja astioille.

Eteisen piironki siirtyi oikealle oven viereen, ja iso alumiinille tulostettu valokuva sai paikan astioiden takaa hyllyltä. Täytyyhän nyt vähän rosoa olla, edes kuvissa! Vanha pulpetti etsii vielä paikkaansa, mutta etsikööt sitä keittiön toisen ikkunan alla. Siihen on muuten mainiota laittaa keittokirjat avoimina tyrkylle, ties mihin reseptiin tulee tartuttua! Nojatuoli siirtyi piirun verran tieltä pois, silti hallitsijan paikalta näkee edelleen parhaiten joka paikkaan, niin sisällä kuin ulkonakin. (Meillä käy eräs säännöllinen kahvittelija, jonka lempihuvia on kiljahtaa “katso, ihminen” aina kun joku kulkee ohi…)

Eteisessä ovat jo takitkin paikoillaan, niin että mutsikin sen nyt kai eteiseksi tunnistaa (ei meinaan tunnistanut aikaisemmista kuvista!), ja kengät ovat tutusti penkin alla sikin sokin.

Olen niin onnellinen, että aikoinaan muuttaessamme älysimme katsoa mitä keittiön panelikaton alla piilee. Vaikka piikkaus, hiekkapuhallus ja muut vaiheet meinasivatkin sekoittaa koko aikataulun ja budjetin, on lopputulos joka päiväinen ilonaiheeni. Toinen rakkauteni kohde on kaari-ikkunamme, jonka takana kesäisin matkailijat ottavat valokuvia pöllämystyneestä aamiaisseurueestamme 🙂

Kyllä tuolla nyt taas kelpaa istuskella ystävien kanssa pitkän, pimeän talven halki ja parantaa maailmaa, vai mitä!

12 Comments

 1. Onpa ihanan kodikasta! ( ekaa kertaa viikkoihin tää antaa mun kommentoida)

  • Kiitos Liina! Miksi ihmeessä kommentoiminen ei onnistu? Onko muilla samanlaisia ongelmia? Johtuuko dynaamisesta mallista vai mistä, osaatko sanoa? Käytkö blogissa millä välineellä? Argh, pahoittelen, että edelleen näitä takkuja käytettävyydessä ilmenee…

  • Mä ratkaisin sen! Jos tulen fb:n kautta siinä tapahtuu jotain ja esim. Koko kommentti-boksi jää latautumatta ja teksti palaa aina ylös(vitsit mitä teknisiä termejä). Mutta kun tulen esim. googlen kautta tätä ei ilmene…ja siis Androidilla täällä käyn ( koska en jaksa avata läppäriä nykyisin ).

  • Hyvä Liina, hyvä, että ratkaisit! Minusta ei ole tekniseksi neuvonantajaksi, hyvä kuin saan juuri ja juuri blogijutut kasaan 😉

 2. Ooh, kyllä kelpaa! Ja miksi minä en löytänyt sinne teidän ikkunantaa kuvaamaan?

  • Kyllä kelpaakin, tämä on kaikkine puutteineenkin unelmiemme täyttymys. Epäkäytällöllinen, kyllä. Kylmä, kyllä. Tunnelmallinen, KYLLÄ OI KYLLÄ! 🙂 Onneksi et löytänyt aamulla ikkunamme taakse, olisi voinut kaikki klamuuuuuri kadota he he!

 3. Anonyymi says

  Teillä on kyllä ihana koti. Värien yhdistely on onnistunut niin ihanasti. Meilläkin on aikamoinen huvikumpu tämä 1800-lopun talonrohjake. Voin vain yhtyä tuohon aiempaan vastaukseesi epäkäytännöllisyydestä, kylmyydestä, ja kyllä TUNNELMALLISUUDESTA. On näissä vanhoissa taloissa tosiaan jotain ihanan selittämätöntä kodikkuutta. Tunnelmallisia loppusyksyn iltoja teille!

  • Voi, paljon kiitoksia! Ja kiitos kun jätit viestin. Sinä kutsut taloanne talonrohjakkeeksi, minä omaamme tiilirotiskoksi, kertonee paljon siitä kaksijakoisesta suhteesta rakkaaseen kotiin, joka ei ole ikinä valmis 😉 Tämä rotisko on 1900-luvun alusta, 1904 ilmeisesti. Kaunista syksyä teillekin, huvikumpulaiset!

 4. Anonyymi says

  Ihanan persoonallinen ja kaunis koti teillä!!

  /Viveca

 5. Ihanaa, tykkään väreistä ja rososta – täällä sitä on! Wautsi vau. Olen ihaillut kotianne aikoinaan jo lehdistä. Ihana, ei voi muuta todeta! Keittiöremppa meilläkin seuraava, rahoitusta odotellessa, voi kulua meinaan muutamakin tovi 😉

  • Niina, kiitos, kiva kun tykkäät! Tämä on kyllä hirmuisen hyvää tekevä koti meille, kaikkine vikoineenkin 🙂 Nyt ryhdymme takanpurkuhommiin, voi olla melkoisen nokista puuhaa……… Ja sitten uutta takkaa, joskus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.