Valitse sivu

Eilen kokkailin aika ihanan kinkku-herne-herkkusienipastan. Olen tehnyt saman oloista settiä ennenkin, mutta jostain syystä nuo uunissa käytetyt sienet nostivat annoksen vielä uudelle tasolle.

Leikkaa uunipellille iso määrä herkkusieniä ohuiksi siivuiksi, ei haittaa vaikka menevät päällekkäinkin, sillä sienet kutistuvat uunissa kovasti. Roiski päälle hyvää oliiviöljyä, mustapippuria, suolaa ja tuoretta timjamia. Paahda sieniä uunissa, välillä lastalla käännelleen, kunnes ruskeita.

Kuullota pannulla salottisipulia hetki voissa, lisää (pakaste)herneet.
Laita pannulle hyvää savukinkkua reiluina kuutioina. Paistele tovi.
Pyöräytä joukkoon kaksi pientä purkkia ranskankermaa, pieni loraus kiehuvaa vettä, mausta mustapippurilla ja vähällä suolalla.

Lisää kastikkeeseen lopuksi uunista nostetut, ihanasti tuoksuvat sienet. (Syömme usein näitä timjamisieniä myös ihan sellaisenaan, hyvän leivän ja vihreän salaatin kanssa.)

Tarjoa täsyjyvä-rigatonien, juuston ja yrttikourallisen kanssa.

Ja kas, Hesarikin puhui juuri tänään sienten ja timjamin taivaallisesta liitosta juttusarjassa “Luodut toisilleen”!