Valitse sivu

Joskus on semmoinen olo, ettei edes uskalla avata juuri ostamaansa kiiltäväkantista lehteä, koska tietää innostuvansa taas niin hirveästi, että päässä alkaa surista, ellei jopa savuttaa. Nyt on vähän semmoinen vaihe meneillään. Olen liekeissä niin monesta asiasta, etten tahdo saada pidettyä inspiraatioideni  villisti riuhtovaa ilmapallorypästä käsissäni. Kun kaikki kiinnostaa!

1. Les Roches Rouges. Taas yksi uusi unelmahotelli, jossa joskus vielä yövyn. Yllätys, yllätys, se sijaitsee Ranskan Rivieralla. Nyt kun yritämme saada vierastalon yläkertaa valmiiksi, katson taas entistäkin lumoutuneempana miten jotkut osaa. Hotelli on tyylikäs, mutta rento, hienostunut, olematta koppava. Värit, materiaalit, taide ja kevyt timjamin tuoksu luovat kuplan, jossa aika takuulla hetkeksi pysähtyy. Voguen artikkeli kuvineen hotellista luettavissa (en francais) täällä.

2. & 3. Bukowskin kevään Modern Art + Design vasarahuutokaupassa isketään nuijaa pöytään mm. Picasson keramiikasta. Aikamoista! Katalogiin pääset tutustumaan täällä.

4. Blossom – Luovaa kukkien sidontaa. Tiedän, että minusta elää ulkomaailmassa kuvitelma jonkunasteisena kätevänä emäntänä. Ei pidä paikkaansa. Olen aivan hälläväliä-tyyppiä mitä tulee suurimpaan osaa kotitaloustöistä. Suurin osa onnistumisistani on silkkaa sattumaa. Olen esimerkiksi aivan surkea mitä tulee kukkien ja kasvien käsittelyyn sisällä tai ulkona. Haluaisin nyt kuitenkin jostain syystä nähdä itseni luomassa villejä ja vapaita kimppuja. Kuinka vaikeaa se muka voi olla? Cozy Publishingin kirjaa saa ainakin Mokosta.

5. Aina kun palaan Cannesin seuduilta, haluan tuoksua appelsiinipuulle. Appelsiinin- ja mandariininkukkien tuoksulta ei voi välttyä Etelä-Ranskassa tähän aikaan vuodesta. Myös jasmiini tuoksuu huumaavasti ja illat ovat yhtä pökerryttävää tuoksumerta. Unelmoin automatkasta Bretagneen koska kuvittelen, että olen entisessä elämässäni ollut kiukkuinen bretonitar. Mutta pelkään, että kaipaisin etelän kukkaistuoksuja ja pyöreää, säkenöivää valoa. Stockmann myy nykyään Atelier Colognen tuoksutuotteita, pieneksi ylellisyydeksi itselleen voisi hankkia veriappelsiinilta, jasmiinilta ja santelipuulta tuoksuvan käsisaippuan.

6. Ostin Laduréelta pientä taikapölyä violetilla satiininauhalla solmitussa pussissa. Suomeksi sanottuna sokerihuurrettuja orvokin terälehtiä siis, ripoteltavaksi aamiaisjogurttiin, jälkiruokiin tai kevään juhlien kupliviin maljoihin.