Valitse sivu

Lupailin viikottaisia innostumislistoja, mutta aikaa on vierähtänyt hävyttömästi enemmän. Emme silti lannistu, vaan jatkamme ihan pokkana.

1. Arkkitehti Luis Barraganin Casa Barragan Mexico Cityssä oli listoillamme, kunnes kaikkinainen häslinki sen sieltä reissun päällä pudotti. Harmittaa vieläkin vietävästi. Tosin vielä enemmän harmittaa kun matkan jälkeen huomasin toisen Barraganin piirtämän kohteen, jossa voi myös (erikseen sopimalla) vierailla. Casa Pedregal on täydellinen, lattiasta kattoon pinkiksi kaakeloitua keittiötä myöten!

2. ja 3. Me sujahdamme usein Helsingissä ollessamme lounastamaan Brondaan. Se on niin kaunis! Ruokakin toki maistuu. Kannattaa mennä vähän kiireisimmän lounasajan jälkeen ja unohtua espresson ääreen, katselemaan kun kokit hellästi kiillottavat työtasojaan ruuhkan jälkeen. Brondasta olen kirjoittanut enemmän mm. täällä.

4. Ranskalainen sarja Dix pour cent (Call my agents!) löytyy nyt Netflixistä. Sarja kertoo elokuvatähtien agentuurista ja hauskan siitä tekee joka jaksossa omana (liioiteltuna) itsenään esiintyvä vaihtuva ranskalaisnäyttelijä. Myös vakkarikaarti on varsin charmanttia, vaikkakin sekopäistä. Sarjaan on helpompi hurahtaa, jos ranskalaiset starat ovat yhtään ennestään tuttuja. Hangossahan siitä pitää huolen Hangon kirjasto, jossa lehtihyllyistä löytyy legendaarinen Paris Match!

5. Auringonpaiste ja lisääntyvä valo saavat paukkupakkasista huolimatta uskomaan, että kyllä se roseeaikakin taas koittaa. Voimme varautua siihen hyvissä ajoin oivallisella tuliaispullolla. Gérard Bertrandin viinitalon heleä Côté des Roses ojennetaan ystävälle ylösalaisin, sillä pullon pohja muistuttaa ruusua. Pullon ovat suunnitelleet pariisilaiset taideopiskelijat. Lisää juhlavuutta tuo harvinainen lasinen korkki.

6. Viinistä vintageen. Ranskalaisten ullakoiden aarteita löytyy kauniisti kuratoituna Helsingin Korkavuorenkadun KooPernusta, jossa oli tällä hetkellä pienesineiden ja astioiden lisäksi paljon erilaisia marmoripöytiä; vanha bistropöytä valurautajaloin, eleganteja sohvapöytiä vihreillä marmorikansilla, pieniä yöpöytiä… Me ostimme alkajaisiksi marmorisen juustoleikkurin!