comments 4

Tästä innostuin tänään #1

Piiskatakseni itseäni eteenpäin jäätävästä kirjoituskammosta huolimatta, keksin aloittaa viikottaisten inspiraatiolistojen keräämisen. Aloittaminen on ehkä huono sana, toki olen viljellyt innostuksiani täällä aina ennenkin, mutta jos nyt jotenkin systemaattisemmin.

Koosteissa voisi olla ja onkin juttuja, joihin käyn kuumana juuri nyt, tai jotka jostain muusta syystä aiheuttavat positiivista sydämentykytystä. Olisi tietysti toivottavaa, että lukijakin löytäisi sarjasta vinkkejä oman elämänsä sulostuttamiseen.

Kuten kaikki ideani tällä hetkellä, myös tämä tuntuu typerältä ja totaalisen epäkiinnostavalta, mutta aion tehdä sen silti.

Aloitetaan.

Meksikossa eniten pyörryttävää ostohimoa aiheuttivat värikkäät astiat ja kaikenlaiset muut keraamiset hässäkät. Mitä isompi ruukku tai laakeampi vati, sitä kiihkeämmin sitä halusin. 12 hengen astiaston tai laattalaatikollisen raahaaminen Suomeen oli tietysti mahdottomuus. Ihan pienen pienet barro negro (mustaa savea) kipposet saimme tuotua Oaxacasta, siinä kaikki. Onneksi on Punavuoren Moko. Ostin lämmittelymielessä ensi alkuun pienen vihreäpilkullisen kulhon, mutta haaveilen tuosta maalinroiskeesta myös ruokalautasissa. Sellaisiakin sieltä nimittäin löytyisi. Vaan kuka ne tiskaisi käsin…

Kullanväriset korvakorut ovat Kappahlista, ne saavat joka toisen vastaantulijan, tarjoilijan tai muuten vaan lähelläni liikehtivän puhkeamaan spontaaneihin kehuihin. Itsekin bongasin ne hirveissä jet lag-tiloissa tyttärien ystävän korvista, Helsingin lentokentällä!

Muhkea, romuluinen päärynä on lajikkeeltaan Sweet Sensation. Aivan järkyttävän hyvä päärynä on se, todennäköisesti jotenkin manipuloitu. Maista vaikka Hangon Leipomo Lillanin uuden viikunaleivän ja huoneenlämpöisen gorgonzolan kanssa!

Pyöreä korilaukku on ensi kesänä must. Ostin yhden yksilön, suuremman, lähes rantakassin viime kesänä Nest Factoryn Hangon pop upista, tämä söpöläinen taas on Zaran.

Lou Doillonin kuvittamat mukit, Astier & Villette. Muusikko ja vähän kuvataiteilijakin Lou on Jane Birkinin tytär ja Charlotte Gainsbourgin sisar, hänellä on ihana tyyli ja hän lukee paljon. Siksi me palvomme häntä, muistakaa se.

Ambrosia-ruokalehden edellinen numero löytyi Mokon alekorista. Sen teemana oli Baja, Mexico. Ostin lehden kannen ihanan kuvan takia, mutta lehti on toden totta täynnä houkuttelevia reseptejä tulevaa Meksiko-iltaamme varten. Ja tätä kirjoittaessani huomasin, että Ambrosian uusimman numeron teema on México City! Jos vaikka simppeleitä raputacoja sunnuntain kunniaksi?

Shrimp Tacos (Ambrosian reseptiä mukaellen)

Paista isoja jättirapuja valkosipuliöljyssä muutama minuutti. Mausta ravut suolalla ja nosta  sivuun.

Paista seuraavaksi raastettua punakaalia ja valkokaalia, edelleen valkosipuliöljyssä. Mausta tuoreella chilillä, habaneroa suosittelee Ambrosia.

Laitaa pienien, pehmeiden maissilättyjen päälle lusikallinen kuullotettua kaaliraastetta, nosta valkosipulia uhkuvat ravut päälle ja tirskauta limenpuolikkaasta mehua. Koristele ohuilla retiisisiivuilla ja korianterilla.

4 Comments

 1. Mulla on myös hillitön himo tällä hetkellä kaikkiin värikkäisiin ja keraamisiin, “hand made” -tyylisiin astioihin. Tai olisi, jos voisin – omistan niin paljon astioita, etten pysty edes itselleni perustelemaan, miksi tarvitsisin yhtäkään ylimääräistä kippoa tai kuppia. Pitäisi hankkiutua ensin jostain vanhasta eroon, mutta koska rakastan niitäkin niin paljon, en pysty. Suuri ja dramaattinen firstworldproblem…

  Tämmöinen inspiraatiopostaus on kaikkea muuta kuin typerä tai epäkiinnostava, näitä saa tulla lisää! Mä taidan ottaa uudeksi elämäntehtäväkseni käydä säännöllisesti vakuuttelemassa sulle, että sun pitää päästä kirjoituskammostasi eroon. Tai no okei, tiedän, ettei sellaiseen pysty muut vaikuttamaan, mutta otan asiakseni käydä muistuttamassa sua säännöllisesti siitä, että tykkään sun kirjoituksista ihan älyttömän paljon!!!! Niih, ettäs tiedät!

  • Anna says

   Minulla taas on todella vähän astioita, olisi ihan jopa aiheellista ostaa uutta! Onnellinen tilanne! Tulin tosi iloiseksi ja kiitolliseksi viestistäsi, kiitos <3

 2. Hanna says

  Oi viikunaleipää, päärynää ja juustoa, vesi on jo kielellä!

  Moko on kyllä aivan, aivan ihana, siksi on melkein hyväkin, että meiltä on sinne matkaa vajaat parisataa kilometriä. 🙂

 3. Sanna says

  Oikein hyvä inspiraatiokirjoitus oli tämä! Erityisesti päärynät ja Lou Doillonin suunnittelemat mukit herättivät mielenkiintoni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.