comments 32

Tämän kaiken kanssanne jaan

Kirjatoukka lähtee rakkaidensa kanssa nyt kuunkierroksi Etelä-Ranskaan, keräilemään teille ja meille laventelintuoksuisia kertomuksia. Blogi hiljenee hetkeksi.

Sillä aikaa iloisena ilmoitan, että te saatte kisailla kahden hengen unelmaisesta Hanko-paketista, johon kuuluu yöpyminen uudessa, hienossa Hotelli Regatassa sekä illallinen kynttilöiden ja ruusujen Ravintola Origossa. Kiitos Regatta, kiitos Origo ja kiitos Hangon Matkailutoimisto yhteistyöstä! Ihanaa saada jakaa Hangon hyvää tuulta, kuten vanhassa tervetulokyltissäkin sanotaan!

Jätä siis, Ystäväiseni, puumerkkiä kommenttilaatikkoon, ja kerro miksi Hanko tekisi sinulle hyvää. Matkapaketin voittaja valitaan heinäkuun ensimmäisinä päivinä.

Kirjatoukan oman, uskomattoman Hanko-rakkaustarinan voi lukea kirjasta “Huvilan hengessä” (WSOY). Voittaja saa senkin pakettiin.

Psssst! Rohkaisen voittajaa kokeilemaan – ja kokemaan -jotain muutakin kuin kesää. Katso kaunis kampanja-sivusto Love, Peace & Harmony ja hurahda vuodenaikojen vyöryyn!

32 Comments

 1. Voihan teitä onnellisia, nauttikaa olostanne ja elostanne!
  Ihana arvonta, osallistun vaik ollaan sinne joka tapauksessa tulossa syksymmällä.
  Hanko tekisi hyvää unelmille. Ehkä siellä rannalla kävellessä saisi rohkeuttakin toteuttaa ne!

 2. Tina says

  Minun vanhempani tapasivat Hangon Casinolla vuonna 1965 – tänä vuonna he viettivät 45-vuotis hääpäiväänsä. Minä ja aviomieheni pakenimme Hankoon kuusi vuotta siiten kun meillä oli tiukka paikka – istuimme kallioilla tuntitolkulla, tuijotimme avointa merta ja puhuimme. Se auttoi ajattelemaan asioita laajemmalta kantilta. Tänä vuonna vietämme 11-vuotis hääpäiväämme ja asiat ovat hyvin. 11 vuotta ei todellakaan vedä vertoja 45 vuodelle, mutta uskon että vuotuinen kahdenkeskinen Hanko-retreat auttaa meitä jaksamaan vielä monta vuotta.

 3. Hyvin alkaa; kaksi vastausta, ja jo itken. Liinan unelmat ja Tinan tarina <3 Kiitos! Antaa tulla lisää vaan!

 4. Voi mikä arvonta. Saako osallistua jonkun muun puolesta? Emme itse pääse Hankoon, mutta antaisin mielelläni Hanko-viikonlopun lahjaksi ystäville??? Hanko tekisi nimittäin varmasti hyvää heidän parisuhteelleen, koska niin se tekee hyvää jokaiselle pariskunnalle. Tiedän sen siitä, että sain viettää viime kesänä ihania Hanko päiviä, kuten tiedät. Ja miten hyvää se teki meille kaikille! Vieläkin ollaan ihan hullun rakastuneita toisiimme:).

  Hyvää hyvää matkaa teille kaikille!

 5. Miehen perustelu: Hankokin on parempi kuin Turku!
  Lapsen perustelu: Muut hangot ovat liian nokisia.
  Minun perustelu: Kun seisoo Hangon hiekkarannalla ja katsoo merta, murheet asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin.

  Mutta hei, teille mahdottoman hyvää matkaa ja olemista siellä kaukana!

 6. Oi Hanko.

  Olen vain kerran käynyt, pikaisesti lasten kanssa, syksyisen tuulen jo puhaltaessa. Ihmettelimme puhuria, rantamäntyjä, sileitä kallioita. Kauniita huviloita syysauringon loisteessa.

  Mutta oi jos tuon saisi jakaa kahden miehen kanssa! Meillä on takana aika rankka vuosi, tasan vuosi sitten mies lähti töihin Englantiin ja minä jäin tänne lasten kanssa. Kahden viikon välein näimme miestä kun hän pistäytyi Suomessa vajaan viikonlopun verran. Juuri eilen mietin ettemme ole kahdestaan käyneet edes syömässä yli vuoteen. Parisuhdeaikaa siis tarvitaan!

  Kaunista Ranskan matkaa teille!

 7. Olen kotoisin Hangosta, mutta olen asunut muualla jo 27 vuotta. Olisi ihana nähdä Hanko turistin silmin. Naimisiin menin mieheni kanssa 21 vuotta sitten ja häävastaanotto oli Hotelli Regatassa. Emme kuitenkaan yöpyneet hotellissa, joten nyt olisi ihana viettää hääpäivää siellä (hääpäivä on heinäkuussa!).

 8. Hangossa hengittää! Sielu ja ruumis – erilailla kesällä, erilailla syysmyrskyssä, erilailla talviauringossa. Erilailla kuin naapurikaupungissa.

 9. Anonyymi says

  Sain asua aikoinaan Hangossa vuoden verran. Kovasti pidin, vaikka jo kesällä muutin pois. Sinne välillä palaan hakemaan hiekkaa varpaiden väliin ja ihastelemaan leijonapatsaita. Nyt olisi hyvä syy tulla uudestaan miehen kera. Menin kosimaan helmikuun viimeisenä ja hämmästyin kun vastaus oli kyllä. Pitäisi varmaan juhlistaa tuota, niin olisi mihin palata sitten 30 vuoden päästä.

  Aurinkoa kaikille!

 10. Anonyymi says

  Luettuani yllä olevat kommentit vakuutuin että minunkin pitää päästä rakkaani kanssa Hankoon. En ole koskaan siellä käynyt mutta luulen, että retki on edessä vaikkei onni suosisikaan arvonnassa! (Toivottavasdti kuitenkin suosii!!!;))Saija

 11. Rouva Jones koittaa nyt kolmannen kerran osallistua…ipad ei toimi kunnolla sun blogin kanssa, nyyh. Kommentointi hankalaa ja lukeminenkin…tämä kuitenkin on vuosikymmenen kilpailu ja tähän on osallistuttava! Rouva Jones rakastaa Hankoa. Haluan voittaa romanttisen viikonlopun, pliis. Koska puhelimesi on fbn perusteella sökönä, laitan vielä osallistumiseni kortilla kyyhkyn mukaan. Ihana ihana hanko. Elämäni ensimmäisten asioiden kaupunki: ensimmäinen kunnon purjehdusreissu alkoi sieltä, samoin menin siellä naimisiin

 12. Ja nyt viesti karkasi kesken..pahoittelen tuota dramaattista loppua. Perusteluna siis; tarvitsisin ihanan nykyisen mieheni kera ensimmäisen romanttisen viikonlopun sitten seurustelumme;-)

 13. Anonyymi says

  Kaipaisin niin kovasti irtiottoa arjesta, sinkkuna sinnitellyt talonmaksujen yms. kanssa jo 5 vuotta ja tuntuu ettei mihinkään ole varaa, lomat olenkin viettänyt kotona. Rakastan merta ja Hankoa erityisesti, olisi niiin ihanaa voittaa tuo paketti 🙂

 14. Hiekka varisee varpaista, tuuli hyväilee hiuksia, meren tuoksu nenässä, auringon säteet käärivät lämpöönsä, sileät, kuumat kalliot vaativat kosketustani, kunpa saisin mieheni ymmärtämään miksi aina haluan takaisin…

 15. Hankoon on päästävä ainakin kerran vuodessa ja joka kerta sieltä lähtiessä pieni pala sydämestä jää kaupunkiin. Miksi – sitä en osaa selittää.

 16. Hanko. Ihana Hanko ja sen taikapöly. Salainen lumo, joka kietoo syliinsä joka ikinen kerta. Kävin siellä ensimmäisen kerran nuorena aviovaimona vuonna 1989, kun vietimme aviomiehen kansssa yksivuotishääpäivää. Meillä opiskelijoilla oli vähistä rahoista säästetty vuokra-auto alla. Majapaikan löysimme Doriksesta. Sitten meni vuosia. Piipahdin puolivahingossa tyttären kanssa Tammisaaren reissun yhteydessä Hangossa. Nyt elokuun alun Hangon käynti on jo loppukesän lumoava perinne. Välillä olemme majailleet Doriksessa ja aika monta kertaa Solgårdenissa, jonka isäntä on hieno, ystävällinen mies. Vaellamme huviloiden lomassa, pyöräilemme rantatietä Neljän tuulen tuvalle ja annamme tuulen nostattaa ajatukset ja mielen lentoon sen kallioilla. Hautaudumme sirkkojen sirityksen lumoon. Kuljemme paljain jaloin auringon lämmittämillä kallioilla ja tankkaamme voimaa pitkäksi talveksi. Koskaan en unohda sitä, miten viime kesänä, matkan viimeisenä iltana juoksimme kaatosateessa Solgårdenista uimaan lämpimään mereen iltahämärässä. Ketäään muuta ei ollut liikkeellä ja valtavat pisarat hakkasivat päänahkaa, silmäluomia, ympärillä olevaa merivettä. Nauroimme, nauroimme ja nautimme.

  Kaipaan taas Hankoon. Että olisin enemmän minä, enemmän lämmin, elävä ja kokonainen. Että voimaantuisin ja voisin hyvin tulevan pitkän talven. Itseni kanssa, perheeni kanssa. Rakas Hanko. Ihan paras voimavarakeskeinen terapeutti.

 17. Anonyymi says

  Olen hankolainen eikä ole pakko päästä hangosta pois, mutta kukkaro ei anna periksi mihinkään muuhun kun grillailuun kotosalla ja olisi ihanaa saada viettää kahdenkeskistä aikaa tärkeimmän kanssa!

 18. Jo yli 20 vuotta asunut poissa Hangosta, mutta ei ole päivääkään, ettei Hanko kävisi mielessä. Kerran pari kesässä koitetaan käydä Hangossa viettämässä päivää rannalla ja istumassa itäsataman teraseilla, hermo lepää ja lapsetkin saavat samassa ainakin pienen ripauksen Hangon tunnelmaa ja ymmärtävät, miksi sinne on aina ikävä.

 19. Anonyymi says

  Olen ollut ns. kesähankolainen v:sta 1989 – aina omassa "matalassa majassani" olelevana ja elelevänä, mitä kesäisin poikkean ravintoloihin ja elän arkea siellä. Koskaan ei ole tullut vuokrattua sieltä huonetta, joten olisi korkea aika saada hyvä syy omalta osaltani saada kokemusta yöpymisestäni.
  Olen osaltani tehnyt Hankoa tunnetuksi kutsumalla ystäviäni kaupungin elämystä kokemaan, mitä h eivät ilman minua olisi tehneet. kaikki ystävät odottavat joka kesä kutsua luokseni ja yhä uudelleen kokemaan kaikkea sitä, mitä Hanko tarjoaa – entistä enemmän, mikä upeaa!

 20. Hanko tekee hyvää sielulle ja ruumiille kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa säissä ;-D

 21. Vietämme pääosan lomastamme appivanhempia viihdyttäen, joten oma irtiotto sen päätteeksi tekisi enemmän kuin hyvää 🙂 Ja sitä paitsi Hankoon liittyy kauniita muistoja, se on paikka, jossa voi hengittää keuhkot meri-ilmaa täyteen ja tuijotella horisonttiin. Mielelle ja sielulle ihan hunajaa.

 22. Hanko on minulle melko tuntematon paikka, tai siis olen vain piipahtanut fiilistelemässä kesällä, hellepäivänä, matkalla jonnekin tai jostakin (vaikea uskoa kun katsoo karttaa). Nyt olisi ihana päästä kokemaan Hangon syksy; happirikas ilma, kävelyretket tyhjentyneellä rannalla ja syksyisten värien yltäkylläisyys kameran kohteena..

 23. Iiik! Tuollaisen hankopaketin minäkin tarvitsisin! 🙂 Lapsuuskodissa ei ole minulle enää huonetta ja ylipäänsä hankoon ehtii nykyään harvemmin ja harvemmin… Kaipaan rantoja ja merta!

 24. Rakkauden vuoksi Hankoon tulin, jo 22 vuotta sitten. Aikaisemmin olin vieraillut muutaman kerran kesässä. Hangon tuoksut, valo, tuuli, lokit, Tulliniemen ranta, Bellevuen ranta, ulja, arvaamaton meri, lähisaaret jossa voi olla ihan itsekseen…tämän lähemmäs paratiisia ei pääse!

 25. Hanko tekisi minulle hyvää paluuna länsirannikkolaisille juurille. Olen Varsinais-suomalaistunut raaseporilainen. Nykyään perheen tai puolison kanssa tulee suunnattua lähilomalle Turkuun, Tampereelle tai Helsinkiin… Jo olisi aika tasapainottaa tätä kieli- ja kulttuurierojen painopistettä vähän ns. minun suuntaani.

 26. Haluaisin osallistuttaa kisaan vanhempani, joille lähiloma tekisi hyvää. Vanhempani ovat kummastakin sisarusparvesta ne mustat lampaat, jotka eivät ole missään hyviä mutta joutuvat silti huolehtimaan vanhemmistaan ja sisaruksistaan aina kun näillä on hätä. Äitini varsinkin on joutunut kovasti elämän kolhimaksi huolehtiessaan diabetikko-isästäni (ja minusta tietysti). Samalla tämä loma sattuisi melko lähelle heidän hääpäiväänsä (joita on MONTA, lähes 30) ja haluaisin ilahduttaa heitä täältä Portugalista käsin jotenkin – saisivat kerrankin olla ihan kahdestaan, kölliä ja lukea kirjoja.

 27. Hanko tekisi ihmeitä etelään kaipaavalle. Mieluusti syyskesällä jolloin meri-ilma ja merimaisema tuntuvat jotenkin paljon voimakkaammille.

 28. Hangon kesässä on tullut vierailtua, mutta seesteinen syksy villavaatteineen, kirpeänä ilmana, pitkinä kävelyretkinä, ehkä jo paikoin hiljaisuutena ja väen vähyytenä on kokematta. Mieli tekee kalliolle istuskelemaan ja katselemaan ja kuuntelemaan luonnon syysvärejä ja ääniä.

 29. hoi! vieläkö ennättää mukaan?
  'etelänloma' tekisi niin hyvää!! (mikkelistä katsottuna hanko ON etelässä 🙂
  miehen kanssa kaksin. kun olen lukenut koko talven täällä hanko-elämää niin uskon että hanko tekisi niin hyvää.
  haistella merta, kuunnella aaltoja, nukkua kunnolla ja syödä hyvin <3

 30. Anonyymi says

  Tämä olisi varsin tervetullut jälleennäkeminen. Vasta joitakin vuosia sitten ensirakastumisella syntynyt suhteeni Hankoon on lämmin, mutta maantieteellisestä syystä etäinen.

  Kuten tapana on, minullekin toivotettiin talvella hyvää uutta vuotta. Tähän mennessä sen hyvyys on totisesti antanut odottaa itseään. Positiivisen ajattelun oma-aloitteisena alkeiskurssilaisena nostan kuitenkin esiin onnen eräästäkin onnettomuudesta: nyt ei Hangosta nauttiminen ole enää ajanpuutteesta kiinni.

  Olisi suurenmoista päästä hengittämään, hidastelemaan, haaveilemaan ja hukkaamaan ajantaju etäystäväkaupunkini syysillan pimeyteen. Silloin uskoisin jo hymyileväni.

 31. Vielä huomisen aamupäivän ajan ehtii kirjoittaa ja osallistua kilpailuun. Jo tässä vaiheessa tunnen aivan valtavaa kiitollisuutta viesteistänne; miten herkkiä, kauniita kertomuksia, ihan kuin olisin saanut lahjan, kun olen niitä lukenut. Sietämätöntä, että vain yksi voi voittaa! Kiitos <3

 32. Pyysin Hangon Matkailutoimiston Lillin piharappusillemme onnettareksi, kun suoritimme kesäkuisen kilpailumme arvonnan: Onnea Merja(joka vastasit 2.6.), sinua kutsuu nyt Hangon hehkeä heinäkuu, elokuun tummuvat illat, loka-marraskuun syysmyrskyt tai ties vaikka pikkukaupungin joulumarkkinat. Ollos tervetullut, rakkaasi kanssa! Lahjakorttien ja kirjan lähettämiseksi tarvitsisin osoitteesi, laittaisitko sen minulle osoitteeseen HangonAnna@gmail.com?
  Kiitämme vielä kerran kaikkia osallistuneita, kaikki vastaukset olivat voittajavastauksia. Rakkain terveisin, Kirjatoukka & Herra Kamera

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.