comments 8

Syö papua, se kasvattaa… papua

Oh! Oh! Oh! Mun uusi lempiruoka!

Vannon, en saa mitään hyysäystä Långötorpin Puutarhasta, en vain malta olla kehumatta heidän herkkujaan. Laiskana kokkina tuskin olisin tätäkään reseptiä tajunnut kokeilla, ellei biodynaamisesti viljeltyjä korskeita härkäpapuja olisi kirjaimellisesti kannettu rappusilleni.

Kaiken takana on taas Jamie Oliver, mutta koska Kirjatoukka on omapäinen otus, niin kirjoitetaan resepti kirjatoukaksi, niin että te muutkin voitte oikoa mutkia, jos niin tehdä tahdotte. Minä ainakin tahdoin.

Härkäpapuleipä, eli se mitä Posh beans on toastiksi alunperin kutsuttiin:

Aloita härkäpavuista eli purkamalla pompulat kuoristaan (ammattilaisilla on varmaan tähänkin joku nokkela termi). Pistä hyvin suolattu vesi kiehumaan, ja vesikattilaan mintun varsia, joista olet ottanut lehtiä talteen. Ei ole niin nokonuukaa. Keitä papusia 2-3 minuuttia.

Paahda maalaisleivästä paksuja, röyhkeitä viipaleita, uunissa, paahtimessa, grillissä, kuumalla kalliolla… Hiero rosmariinin topakoita varsia paahtuneeseen leivänpintaan.

Pilko (puna)sipulia ja valkosipulia pieneksi, samoin tomaattia. Sotke isossa kulhossa sipulit ja tomaatit, heitä joukkoon ne äsken riivityt mintunlehdet sekä hierotut rosmariinin jämät. Mausta suolalla, pippurilla, hyvällä oliiviöljyllä ja limenmehulla. Yhdistä keitetyt pavut ja anna hetken istua ja maustua.

Kekoa paahdetun leivän päälle tomaatti-papumössöä ja murustele reilusti fetaa päälle. Vielä rimpsaus olliviöljypullosta, ehkä pari suolahippua, kierros mustapippurimyllystä. Kyl sä tiedät.

Siinäpä se. Nautitaan hiekanvaalean rosé-viini kera. Herra Kamera tulee NIIN taas puristelemaan mua polvesta kunhan kotiutuu!

8 Comments

  1. Luin mielestäni juttusi lehtikaalista ja näin reseptinkin, jossa oli lisäksi ainakin vuohenjuustoa. Nyt, kun sitä tarvitsisin, en löydä sitä mistään eli tell me all about it! Olenko nähnyt unta?

  2. Monesti on tehnyt mieli alkaa härkäpapua pihassa viljelemään, kun se on niiin hyvää. Miksen vain saa aikaiseksi? Käyn täällä aina kurkkimassa mutta olen laiska(npulskea) kommentoimaan ;D

    Kesäjuttujanne on ollut ihastuttava seurata!

    • Niina, kiva että seurailet kohellustamme! Minä en osaisi härkäpapua viljellä, mutta kannattaisi osata, sitä kun ei niin vaan löydä kaupoista tai toreilta ainakaan meillä päin! Ja on niiiin hyvä pavupullukka se! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.