Valitse sivu

Eilisen sadepäivän iltana oli kiva selailla kuvia viime viikon aurinkoisista illanistujaisista.

Viikonloppuna Herra Kamera tyrkkäsi vierasjoukon riemuksi ribsit uuniin tuntikausiksi ja sitten grillin kautta pitkään pöytään. Makumaailma oli tällä kertaa aasialaisvaikutteinen. Kevätsipulisalaatin maustoi inkivääri, chilirinkulat saivat niskaansa sokeria ja kalakastiketta ja melkein kaikissa lisukkeissa oli limeä ja korianteria.

Minun pitäisi kädestä pitäen pyytää Herra Kameraa kuvaamaan lähestulkoon kukoistavaa puutarhaani. Nyt pöydän päässä näkyy vain vilaukselta pihapenkkini, jonka päälle olen paisteiseen paikkaan nostanut vanhan puulaatikon, jossa kasvatan salaatteja sekä ison peltivadin täynnä yrttejä. Pihan kuumin paikka on tiiliseinämme eli talon pääty, jossa viihtyvät niin kukka- kuin yrttiruukutkin. Talon kulmalla on ruosteinen padallinen laventelia.
Naapurin Mirjan ihana porraspuutarha häämöttää inspiraationa taustalla.

Mutta takaisin ruokapöytään. Ribsien kanssa tarjottiin siis erilaisia salaatteja, kaalihässäköitä, hakkeluksia ja kastikkeita. Riisiä oli kulhollinen. Kukin kokosi mieleisensä lautasellisen, ja juuri niin topakan tulisen kuin tykkäsi.

Ruoan jälkeen me hullut lähdimme pelaamaan jalkapalloa.

Orastava puutarhuri minussa muuten nauttii sadesäästäkin. Saavatpahan vihreät ystäväni kunnon kylvyn! Mutta tänään saa luvan paistaa aurinko, kun melkein 10 vuotta vanha Book Clubini kokoontuu Hangossa. Viimeistä kertaa minun osaltani, ainakin toistaiseksi. Mutta siitä lisää pian.