Valitse sivu

Hei mä olen vähän eri mieltä Hesarin artikkelin kanssa tiukoista turvatoimista, en olisi ikinä uskonut miten rento meininki Cannesin elokuvajuhlien aikaan kaupungissa oli!

Olin ensin melkein pahoillani (pystyn pahoittamaan mieleni mitä käsittämättömimmistä asioista) kun tajusin, että osumme samaan aikaan Cannesiin, elokuvajuhlat, Julia Roberts ja minä. Eihän sinne edes mahdu kahta diivaa (tai siis eihän Julia Roberts ole yhtään diiva, mukava ihminen, mutta toinen meistä sen sijaan…) ja kaikki kadut ovat kuitenkin kiinni ja terroristit ja poliisit jahtaavat toisiaan kapeilla kujilla ja miljoona ihmistä mölyää ja tuplahinnat ja koppavaa porukkaa ja…

Ei puhettakaan. Sama ihana tunnelma, samat tutut tarjoilijat, leppoisaa, leppoisaa. Kauppatorin kulmaa lakaistiin yhtä rytmikkäästi kuin ennenkin, sama pikkuinen mummo seisoi vaaleankeltainen silkkihuivi päässään saman kadun kulmassa paheksumassa kaikkien muiden maiden ruokakulttuuria pastellinvärisille ystävättärilleen. Kesäkurpitsankukat tirisivät tutun kuppilan keittiössä öljyssä rapeiksi ja niiden tuoksu kietoutui kulmakunnan kundin savukkeeseen, kalakaupan äyriäsilaatikoiden merisuolaan ja ohitse leijuvan kirsikankukkaisen hajuveden vanaan.

Kävelimme satamassa jahtien lomassa, rantabulevardia edestakaisin, poikkesimme bistroon ja katukahvilaan, kävimme ostoksilla, huilasimme festivaalipalatsin viereisessä puistossa. Hiekkarannalla aurinkovarjot paukkuivat kovassa tuulessa, mutta niiden alle olisi mahtunut vielä oikein hyvin. Kermakakkumaisen Hôtel Carltonin kohdalla katse hakeutui ikkunoihin ja parvekkeille, kurkistaako sieltä joku tähti?

Se mitä en nimittäin osannut ollenkaan odottaa oli sellainen ihana kihinä pinnan alla, joka tarttui tyllihameen helmaan, semmoinen hykerryttävä sadunomainen aura. Suuren juhlan tuntua, mutta ei semmoisten tylsien patsastelujuhlien, vaan hilpeiden, kuplivien ja kevyiden keväisten kekkereiden. Ilo olla!

Ja niitä tähtiä, niitäkin näimme.

Olen ajatellut ensi vuonna pestautua elokuvajuhlien ajaksi Hôtel Martinezin terassille haukaksi