Valitse sivu

Kirjoittelin yhtenä päivänä muutamia postikortteja. Vanhasta osoitekirjastani varisi irronneita, kellastuneita sivuja kuin takapihan vaahterasta lehtiä, ja monen ihmisen kohdalla oli jo useampi yliviivattu osoite monien muuttojen seurauksena. Suttuisia rimpsuja elämäntarinaa, yhteenmuuttoja ja eroja. Ja paljon nuolia. Sukunimi muuttunut, katso M. Ja yhdellä nimensä perässä poikaystävä 1, poikaystävä 2 ja poikaystävä 3.

Paikoin kokonaisia ihmisiä oli pyyhitty yli, haparoivin viivoin, joiden muste oli levinnyt. Postikortitkaan eivät heitä enää tavoita.

Puhuimme samaan aikaan toiveista ja tarpeista ja sanoin (leikilläni, sillä tokihan tarvitsisin esimerkiksi takan, apurahan ja laserkatseen) Herra Kameralle, että ainoa mitä minulta puuttuu, on uusi osoitekirja.

Ja ilmeisesti juuri sillä hetkellä Mrs Jones on kiitänyt tukka tötteröllä ympäri Krunikkaa, piipahtanut Kruunukirppuun & Olkkariin (kirppis & sisustusliike) ja nostanut käteensä pienen toffeenvärisen osoitekirjan. Ajatellut minua, takuulla hymyillyt vähän hullutuksilleni, pistänyt kirjasen postiin. Sillä kahden päivän kulttua ääneen lausutusta toiveestani osoitekirja odotti minua muun postin (laskuja, aina vain laskuja) alla keittiön pöydällä.

Vaikka käyntikortin kokoinen kirjanen on vanha, se on tyhjä. Sen ohuen ohuet, kyyhkynharmaat, kultareunaiset sivut ovat kääntelemättömät. Sisäkannet ovat marmorikuvioidut, osoiterivien fonttikin niin täydellistä, että itkettää. Joku kruununhakalaismummo sen on omistanut, ehkä hän ei ollut kirjeitä kirjoittelevaa sorttia, en tiedä. Mutta minä olen. En enää kruununhakalainen enkä vielä mummo, mutta kirjoittelevaa sorttia.

Siksi minulle tuli mieleen idea, hyvä tai huono, en ole varma: koska pidän teistä ihan älyttömän paljon, ja olen teille kiitollisempi olemassa olostanne kuin arvaattekaan, haluaisin lähettää teille muutamia postikortteja Ranskasta. Matkakuulumisia, sillä lailla vintagesti, pahvinpalalle, ohutkärkisellä mustalla tussilla kirjoitettuna.

Toimita siis postiosoitteesi minulle (sähköpostiosoite sivun laidassa. Kyllä, sen voi lukea ”Hang on, Anna” tai ”Hangon Anna”…), ja minä lähetän kymmenelle ensimmäiselle laventelintuoksuisen tervehdyksen Rivieralta. En tiedä uskaltaako kukaan nykyään lähetellä kotiosoitettaan, mistä minustakaan tietää, mutta jos… niin…

Though we’ve got to say goodbye for the summer

Darling, I promise you this


I’ll send you all my love everyday in a letter

Sealed with a kiss

***


EDIT klo 13: Kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos AIVAN IHANISTA viesteistä! Postikortteja lähtee matkaan nyt useita, useita kymmeniä, en vain voi jättää teitä kullanmuruja korteitta, kymmenen ei riittänyt alkuunkaan. Mutta koska johonkin on se raja vedettävä ihan taloudellisten realiteettienkin takia, niin joudun ilmoittamaan, että ”Kortti Ranskasta”-kampanja on tällä hetkellä täynnä. Mahtavaa, että niin monen mielestä tämä idea on enemmän hyvä kuin huono, pelkäsin etten saa yhtään osoitetta. Toisin kävi! Pusu.


***

Tiesitkö? Mrs Jones Lifestyle Shop on avoinna emoaluksen eli Espoon Haukilahden puodin lisäksi nyt myös muutaman kuukauden Helsingissä, Aleksanterinkadun päässä. Kesäkaupasta Hangossa haaveillaan ensi kesäksikin, viime kesä oli iloinen menestys!