Valitse sivu

Olin tehnyt itselleni ihanan kannullisen kesäjuomaa. Valuttanut jääkylmää vettä, käyttänyt sen kuplakoneessa pihisevän sihiseväksi, maustanut raparperilla, sitruunalla ja mintulla. Kolisuttanut jääpaloja koko komeuden päälle.

Sitten menin ja kaadoin sen vahingossa kukilleni. Lienee siis aika myöntää, että jonkinmoinen puutarhahulluus on iskenyt.

Yrttejä on jo soma rivi istutuslaatikossa ja ruukut ja purnukat päälle. Via Gardenin puutarhaporukka kävi laittamassa kivipenkin kuntoon ja siellä on nyt kärhö, jota me emme kutsu kärhöksi, koska se on hyönteisen nimi vaan minä Clematikseksi ja poika Adeliaksi. Ja sitten semmoista pientä kukkivaa syheröä ja orvokki ja pieniä vaaleanpunaisia ja ananas-jotain- ja joku lipikka ja joku kynteli. Ruusu komeilee isossa ruukussa tiiliseinän lämmössä. Saakohan se kaveriksi vielä häränsydäntomaatin? Ja laventeli, laventelipuskia vielä puuttuu!

Kävin ystävättären kanssa aamulla torilla ja ostin vielä lisää sekä istutettavaa että syötävää. Hänen miesparkansa joutui lisäksi ajeluttamaan meitä pitkin Hankoa koska kärhölle kiipeilyteline, koska multaa, koska lisää kukkia, koska pallotuija. Kiipesin kuulkaa valkoisessa mekossani multapenkkkiin ja viskasin hiekanjyväiset ballerinani olan yli. Ihan älyttömän vihreetä on nyt kyllä täällä Pikku-Provencessa.

Menen syömään hiukan juustonaksuja, sillä muuten minusta alkaa kasvaa juuret.

Tilanteen huolestuttavaa kehittymistä voit seurata Instagramissa