Valitse sivu

Syöty on taas. Voi pojat. Kaikkien pääsiäisherkkujen paljoudesta kuitenkin supersuosikikseni nousi melko yksinkertainen ja rustiikki salaatti.

Sitruunainen kaali-fenkolisalaatti

Siivuta keräkaalia ohuen ohuelti.
Siivuta myös pari fenkolia ja säästä tupsut koristeluun.

Tee kastike:
Oliiviöljyä
Sitruuna-valkoviinietikkaa (sanoinhan, uusi lempparini!)
Dijon-sinappia
Suolaa, mustapippuria

Kaada kastike kaali- ja fenkolisuikaleiden päälle, pyöräytä pari kertaa, anna maustua.

Paahda kuivalla pannulla revittyä leipää ja saksanpähkinöitä.
Höylää parmesanista ohuita lastuja.

Kokoa salaatti: öljykastikkeessa maustuneita kaali- ja fenkolisiivuja, leipää ja pähkinöitä, parmesanilastuja. Koristele fenkolintupsuilla ja mintun lehdillä.

Varoitus: tähän salaattiin tulee HIMO!

Me nautimme salaatin Hangon Havsgårdar-tilalta ostetun luomu-entrecôte -lihan kanssa. Karja on talvet läpeensä ulkona viihtyvää, vain ruoholla ruokittavaa pitkäkarvarotua, eli highland-karjaa. Tilamyynnin aukioloja ja myyntitilannetta voi seurata tilan fb-sivuilla