comments 6

Sitruunainen kaali-fenkolisalaatti

Syöty on taas. Voi pojat. Kaikkien pääsiäisherkkujen paljoudesta kuitenkin supersuosikikseni nousi melko yksinkertainen ja rustiikki salaatti.

Sitruunainen kaali-fenkolisalaatti

Siivuta keräkaalia ohuen ohuelti.
Siivuta myös pari fenkolia ja säästä tupsut koristeluun.

Tee kastike:
Oliiviöljyä
Sitruuna-valkoviinietikkaa (sanoinhan, uusi lempparini!)
Dijon-sinappia
Suolaa, mustapippuria

Kaada kastike kaali- ja fenkolisuikaleiden päälle, pyöräytä pari kertaa, anna maustua.

Paahda kuivalla pannulla revittyä leipää ja saksanpähkinöitä.
Höylää parmesanista ohuita lastuja.

Kokoa salaatti: öljykastikkeessa maustuneita kaali- ja fenkolisiivuja, leipää ja pähkinöitä, parmesanilastuja. Koristele fenkolintupsuilla ja mintun lehdillä.

Varoitus: tähän salaattiin tulee HIMO!

Me nautimme salaatin Hangon Havsgårdar-tilalta ostetun luomu-entrecôte -lihan kanssa. Karja on talvet läpeensä ulkona viihtyvää, vain ruoholla ruokittavaa pitkäkarvarotua, eli highland-karjaa. Tilamyynnin aukioloja ja myyntitilannetta voi seurata tilan fb-sivuilla

6 Comments

  1. Tuo menee kokeiluun!
    Nyt on taas syöty niin paljon makeaa, että kevyempi linja on tarpeellinen.

    • Anna says

      Tämä on ihanan raikasta ja rapeaa, toki parmesani tuo myös tarvittavaa syntisyyttä salaattiin 😀 Ettei ihan liian kevyeksi lipsahda!

  2. Sanni says

    No voi pojat, kun kuulostaa maukkaalta. Ja meidän (lue: pohjois-karjalan) alueelta löytyy myös tuollainen pitkäkarvarotuinen luomukarja, jonka lihaa käytiin just ennen pääsiäistä ostamassa, ja hitsi vie kun oli hyvää. Yleensä en juuri nautaa enkä sikaa osta, vaan nyt löytyi herkkua ja oikein lähiruokaa. Ja tuo salaatti kuulostaa niin minunlaiselta, että “pakko” kokeilla. Aurinkoa kevääseenne, täällä lunta “vain” metri enää.

    • Anna says

      Usko tai älä, mutta täällä Suomen Etelässäkin on lunta vielä kinoskaupalla. Toivottavasti salaatti maistuu!

  3. Anniina says

    Testattu on, todella hyvää, upposi niin lapsille kuin aikuisillekin! Kiitos hyvästä reseptistä sekä blogisi mutkattomasta tyylistä ja vilpittömästä, inhimillisestä tunnelmasta. (kauan hain tähän oikeita adjektiiveja enkä silti ihan saa puettua sanoiksi)

    • Anna says

      Kiitos Anniina, tulin tosi iloiseksi tästä viestistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.