comments 10

Sitähän se kaikki on

Kävelin eilen illalla kesken keikan ulos kapakasta.

Dave Lindholm edessäni lavalla, takanani täysin palkein omiaan kahdella kielellä ulvova ihmisjoukko. Kaikki hukkui huutoon, aivan kaikki. Silitin vaivihkaa Herra Kameran käsivartta hyvästiksi ja puikkelehdin pois. Pieni ja hento ote jäi kuulematta, mutta niin se olisi jäänyt vaikka olisin pysytellyt paikoillanikin. Miten vähän minuun enää mahtuukaan ääntä kerrallaan.

Kadulla Bulevardin lehmusten alla oli pimeää ja hiljaista, katulamput vain keinahtelevat mustuudessa. Kiedoin kaulaliinaa tiukemmalle, aivan sama tunne kuin koskettava tuuli

10 Comments

 1. Anonyymi says

  Veikkaan että Dave on (valitettavasti) tottunut tuohon, samanlainen kokemus itselläni eri paikkakunnalta. Sääliksi kävi 🙁

 2. Anonyymi says

  Toi on raivostuttavaa. Tuollainen kokemus Ismo Alangon akustiselta soolo- keikalta. Eikä ne torvet tajua, vaikka suoraan sanoo sekä kuunteleva yleisö että taitelija itse….

  Belgian Lempi

  • Nää on vaikeita paikkoja, kun kaikki eivät ole tulleet kuuntelemaan keikkaa, ei kai heitä voi sitten oikein velvoittaakaan… Hassuin kokemus mulla on kyllä Huvila-teltasta (Hgin Juhlaviikoilta), sinne sentään tullaan nimenomaan kuuntelemaan esiintyjiä. Tai siis niin olettaisi. Takana istunut seure puhui kovaan ääneen puhelimiin, sopi jatkobileitä ja mölysi omiaan. Silloin meinasi kovin korrektilla Kirjatoukallakin napsahtaa.

 3. Anonyymi says

  Olen onneksi ollut kahdella suht rauhallisella Daven keikalla Tuusulassa ja Rovaniemellä.
  Toisella niistä tosin eräs mustasukkainen mieshenkilö löi hitaita tanssivaa miestä nyrkillä naamaan kesken kappaleen "Sitähän se kaikki on".
  Ei ollut Daven vika! Keikka sentään vielä jatkui hörhöilyn jälkeenkin…

  Nikadora

 4. Anonyymi says

  Olet oikeassa, keikka oli suht karmea ja pääosin älämölöä pitäneen yleisön takia. Outoa oli se että minusta suurin osa oli juurikin tullut Davea kuuntelemaan. Ainakin teoriassa. Toinen tosiasia oli että Dave oli aika kesäterässä tai veti tahallaan ihan läpisoittokeikan. Pieni pettymys oli.

  t. Olli

  • En tiedä olisiko tuossa kaaoksessa voinut vetää millään muulla tavalla, kesäterässä tai ei. Jos yleisö on välinpitämätön, se varmasti väkisinkin vaikuttaa artistiinkin?

 5. Karmeaa kuultavaa. Herran tuntien ihmettelen ettei hän kävellyt lavalta. Aina kun olen hänen lauluaan saanut kuulla, porukka kuuntelee intensiivisesti. Mun mieheni sanoi, että mölyapinayleisön edestä heidän bändinsä ainakin poistuisi vaikka kesken biisin.
  Ja tietenkin artisti ajattelee tuollaisessa tilanteessa ettei helmiä sioille, täysin oikeutetusti. Vaikka harmi tietysti niiden joidenkin osalta, jotka oikeasti kuuntelivat ja heidän takiaan varmasti se keikkakin oli loppuun vedettävä.

  • Ahdistava kokemus, siinä jotenkin on surullinen sekä itsensä että sen esiintyjän puolesta ja sitten on maha ihan solmussa, niin solmussa, että lähteminen on paras vaihtoehto kaikista paskoista vaihtoehdoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.