Valitse sivu

Kun esikoistyttäremme oli juuri täyttänyt vuoden, saimme synnytyssalissa syliimme jo hänen pienen sisarensa. Näin jälkeenpäin ajatellen onhan sen täytynyt olla aika haipakkaa. Tytöillä on ikäeroa 13 kuukautta.

Kun he olivat sellaisia kukkasipulin kokoisia, ihmiset kysyivät heiltä usein oletteko te kaksosia. Juu, he vastasivat hyvin tärkeinä. Heille ei ole olemassa aikaa ilman toista. Selailen kesäisiä valokuva-albumeita (kyllä, sellaisia tehtiin vielä noin viistoista vuotta sitten!). Nuo piiperot ovat jokaisessa kuvassa alasti. He viipottavat mökkimaisemissa lehmihaassa tai hyppivät laiturilta kirkkaaseen, syvään järveen. He ovat ällistyttäviä pikkuriikkisiä hylkeitä ja me nuoria, huolettomia vanhempia. Kun he vähän kasvavat, he menevät yhtäaikaa ulkohuussiin, tekevät uuninpankolle oman huoneen ja järjestävät kyläläisille taidenäyttelyitä. Kotona Kruununhaassa työnnän heitä vanhoissa, painavissa tuplarattaissa tai vedän pulkassa silloin kun on paljon lunta. He käyvät puistotädeillä ja heillä on suloiset kengät, duffelitakit, pinnejä haituvissaan ja joskus timanttitarroja otsassa. ”Mitä meidän lakas Elsamme nyt on tehnyt”, huokaa isosisko kun pikkusisko jotain sohlaa.

Toinen täytti helmikuussa 17 ja toinen eilen 16 vuotta. Heillä on yhteinen kampauspöytä ja yhteinen meikkipeili. Yhdessä pyöritellään silmiä pikkuveljen jutuille. Heidän rautasänkynsä ovat vieläkin ihan kiinni toisissaan ja iltaisin he katsovat yhdessä kukkalakanoissaan suosikkisarjojaan tietokoneelta, kylki kyljessä.

Onneksi meillä on heidät, onneksi heillä on aina toisensa <3

Kuvat: Timo Heikkala