Valitse sivu

Sen sienipizzan ohjeenhan mä olen jakanut jo ennenkin, mutta lisätään nyt vielä entisiin hiukan opastusta siitä, miten saadaan ruokittua noin 50 elokuvajuhlijaa, joista kolmisenkymmentä on juuri pyöräillyt reippaat sata kilometriä Helsingistä Hankoon.

Valmistelut kannattaa aloittaa ajoissa. Keitä ja siivuta perunat, mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla rosmariinilla anna mennä vain, perunat imevät makua!). Käsittele sienet, eli pilko pienemmäksi, haihduta nesteet kuivalla pannulla ja paista sitten valkosipulivoissa. Rinkuloi punasipuli ohuiksi puolikuiksi. Riivi salviat valmiiksi, valuta mozzarellapalloset. Varaa pakastimeen iso kasa pyöreitä pizzapohjia ja jääkaappiin proseccoa. Kun kaikki on valmiina omissa kipoissaan ja jotakuinkin järjestyksessä, loppu onkin historiaa pelkkää kokoamista.

Kun vieraita alkaa valua ovista ja ikkunoista, nosta pizzapohjat pellille, roiskauta niille reilulla kädelllä oliiviöljyä, kasaa perunoita, sipulia, sieniä ja revittyä mozzarellaa päälle ja tyrkkää kuumaan uuniin. Sillä välin kun yksi satsi paistuu, rakentuu toinen pellillinen jo siinä samaan aikaan, ja siitä vaan sitten uunista suuhun ja niin edelleen! Ihan sama kuinka monta syöjää on, homma hoituu kuin leikki.

(Uunista tullut rapea sienipizza koristellaan vielä siis salvian lehdillä ja oman maun mukaan sormisuolalla, öljytilkalla ja rouhitulla mustapippurilla. Jos ehtii. Kuvia ei valmiista pizzoista ainakaan keritty napata!)

Sienisaaliin meille poimivat Nuuksion lahjat maailmalle, T & T. Katsokaa mitä puhtoisia kukkasia! Wautsiwau ja vieä kerran KIITOS! Meidän kaikkien puolesta <3