Valitse sivu

Ei-enää-niin-pilkullinen poika pääsi vihdoin viikonloppuna harjoittelemaan ulkona oloa. Eikä hetkeäkään liian aikaisin, seinät kun meinasivat kaatua jo päälle.

Minulla taas on ollut putki päällä, nimittäin joogaputki. Seitsemässä päivässä seitsemän sessiota, astangaa, hathaa, yiniä ja vinyasaa. Astangaa oman open johdolla ja muut lajit testasin Merijoogan avajaistunneilla lauantaina ja sunnuntaina. Voisitteko kutsua minua jatkossa Guru Kirjatoukaksi?

Kallioseikkailut ja aurinkotervehdykset sujuivat sienisopan voimalla. Olimme saaneet ystäviltä kauniin paketin, jossa kaikki osaset oli itse tehty (tai poimittu!), niin kuivatut sienet, kuvissa näkyvä silkinsileä leikkuulauta, tyylikäs ohjelappunen… miten he osaavatkin! Niin viimeisteltyä, niin mietittyä, paketinnyörejä myöten!
Kiitos vielä P & J.

Kermainen sienikeitto
4:lle (me teimme kyllä tuplana)

1 dl kuivattuja sieniä
2-3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
voita
merisuolaa
mustapippuria
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
8 dl vettä
kasvisfondia
3 rkl vehnäjauhoja
100 g Philadelphia-juustoa
tryffeliöljyä

Liota sienet pehmeiksi, kuullota sipulit ja sienet voissa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää vehnäjauho, sekoita hyvin, ja lisää heti vesi ja kasvisfondi (tai kasvisliemi). Kaada nyt mukaan kerma, ja kun keitto on kuumaa, sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Suhauta tehosekoittimella samettiseksi. Lisää tippanen kerrallaan tryffeliöljyä, kunnes maku on muheva!