Valitse sivu

Voi meitä kirjatoukkia. Kohutut seksikohtauksetkin menivät ihan ohi kun Girls-sarjan ensimmäisessä osassa Hannah eli Lena Dunham paljastaa – no vaikka mitä – mutta myös tatuointiensa taustat. Kuvitukset ovat lastenkirjoista!

Säästän teidät vaivalta, ja kerron etsintöjeni tulokset. Kirjainspiraatiot ovat Kay Thompsonin Eloise, ja tuntemattomammat Ferdinand the Bull, Pals, ja Fairwater.

Kirjailija (ja laulaja, ja näyttelijä) Kay Thompson on, tai oli, supermielenkiintoinen tyyppi, ja niin on hänen luomansa pieni kirjallinen hahmonsa Eloise’kin. Tyttönen, kuuden vanha, asuu New Yorkin Plaza-hotellissa ja on kuulemma saanut osan piirteistään Thompsonin kummitytöltä Liza Minnellilta. Vaikkakin, kuten Eloise-kirjojen luottokuvittaja Hilary Knight Vanity Fair-lehdelle tehdyssä muotokuvassa hyvin kiteyttää, Kay Thompson vastasi aina kyselijöille ”I am Eloise!”

”Eloise is a little girl who lives at The Plaza Hotel in New York. She is not yet pretty but she is already a Person. Henry James would want to study her. Queen Victoria would recognize her as an Equal. The New York Jets would want to have her on their side. Lewis Carroll would love her (once he got over the initial shock).
She knows everything about The Plaza. She is interested in people when they are not boring. She has Inner Resources. If you take her home with you, you will always be glad you did. Here is everyone’s favorite enfant
terrible – Eloise – making life anything but dull, dull, dull. A true
modern classic.”
Barnes & Noble

Girls katsottavissa mm. Yle Areenassa (K16).
Facebookissa
aiheeseen, ei Girlsiin van Eloiseen!, liittyvä ”Päivän biisi”.