Valitse sivu

Ruokapöydän ympärillä on ollut vipinää ja värikkäitä keskusteluja, kun olemme tehneet tuttavuutta muutamien uusien hankolaisten kanssa. Meidäthän kotoutti Hankoon 11 vuotta sitten eräs kurdiperhe, joten on aika antaa takaisin!

Kun uudet ystävät tulevat kaukaa ja ihan eri kulttuureista, on ensimmäinen ajatus, että pitäisi nyt kattaa pöytään jotain hyvin suomalaista, noin niin kuin opetusmielessä. Mutta sitten sitä muistaa, että emmehän me syö keitettyjä perunoita, karjalanpiirakoita ja munavoita juuri koskaan, emme hernekeittoa, emmekä poronkäristystä puolukkahillolla. Kalakukkoja ei näiltä leveyksiltä edes saa.

Ja niin sitä vain tekee ihan rennoin rantein loppujen lopuksi semmoisen setin, minkä usein laittaa pöytään muutenkin, jos on iso porukka tuloillaan eikä täyttä varmuutta jokaisen ruokavaliosta. Salaattibuffa toimii aina.

Salaattipöytä

Tee pohjaksi suuri vihreä salaatti erilaisista salaateista, pinaatista, versoista, yrteistä.

Laita kippoihin ja kuppeihin erilaisia salaatin lisukkeita, joista jokainen vieras voi koota omanlaisensa salaatin. Tällä kertaa meillä oli säilykkeitä (aurinkokuivattuja tomaatteja, paahdettuja paprikoita, oliiveja, artisokansydämiä, tuorejuustolla täytettyjä paprikoita… ), kukkakaalinnuppuja öljyssä ja chilihiutaleilla, marinoituja, makeita punasipuleita, pähkinöitä, fetaa, leipää. Ja sipsejä, ajattelin, että sipsi sentään on universaali asia!

Pöytään vielä maustamiseen oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa ja pippuria, pari basilikaruukkuakin.

Viiniä juo ken juo, ja loput sitruunalimonadia. Jälkiruoaksi riittää valikoima erilaisia suklaakeksejä, kahvin ja teen kera.

Juhlat voivat alkaa!