comments 7

Riisi-kanavuoka sekä ystävänsä salsa

Kun ajattelee mitä kaikkea herkullista olen tässä vuosien varrella yrittänyt väsätä henkihieverissä, on aika lailla yllättävää, että juuri tämä seuraava resepti on lasten mielestä “parasta ikinä”. Tee sitä kanavuokaa, tee sitä kanavuokaa, huutavat nuo linnunpoikaset nokat apposen ammollaan. No, tehdään sitten.

Alkuperäinen resepti on Soppa 365-palvelusta, täältä.  Tein taas isomman satsin (mun vuokani on VALTAVA!) ja korvasin grillatun broilerin broilerin jauhelihalla. Maustamisessakin menen aina millä milloinkin, mutta ehdottomasti isommilla määrillä kun ohjeistetaan.

Kana-riisivuoka, turvaruokaa pariksi päiväksi

Keitä reilu satsi riisiä, minä taisin keittää ainakin 10 hengen annoksen.

Ruskista pari pakettia broilerin jauhelihaa, kuullota pari silputtua sipulia jauhelihan rinnalla.
Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla, ripauksella sokeria, garam masalalla, chilihiutaleilla, kaneliropsahduksella ja savupaprikalla. Hiero joukkoon tomaattipyrettä. Lisäsin myös riisinkeittovettä kupillisen tai pari, muutaman edellisen kokeilun perusteella halusin alkuperäistä tuntumaa vähän mehukkaamman koostumuksen.

Pyöritä suurssa kulhossa sekaisin 2 purkkia ranskankermaa ja reilusti raastettua cheddaria. Mitä maukkaampi juusto, sitä maukkaampi kuorrutus, eikös vaan!

Sekoita riisi ja mausteinen jauhelihaseos vuoassa, peittele juustoisella ranskankermalla. Tyrkkää kuumaan uuniin kuorruttumaan, noin 10-15 minuutiksi.

***

Instagramissa jo arvuuttelin mihin kuvan vihannesvyöry saatiin uppoamaan. Salsaanpa tietenkin, ihan ehdoton kaveri tälle vuoalle!

Salsa

Pilko miljoona tomaattia, pari (puna)sipulia ja 3-4 suurta paprikaa (erivärisiä).
Pilko ihan pieneksi mukaan myös pari chilipalkoa ja pari valkosipulinkynttä.
Mausta suolalla, oliiviöljyllä, teelusikallisella sokeria, limemehulla, jeeralla ja tuoreella korianterilla.
Anna asettua hyvän tovin, ja juuri ennen tarjoilua kaavi pari kypsää avokadoa reiluina kuutioina joukkoon. Tarkista vielä mausteet. Ammenna kauhakaupalla salsaa kana-riisivuoan rinnalle, tujuimmat tyypit puristavat vielä parit schiracha-viirut pisteeksi iin päälle.

Salsa on esiintynyt jutuissamme ennenkin, se taipuu niin moneen (ainakin tähän reseptiin, ja tähän). Kun tätä on ämpärillinen jääkaapissa, ei ketään tarvitse erikseen kehottaa syömään vihanneksiaan. Riippumatta kuinka paljon salsaa teen, se hupenee silmissä. Aikaa ja vaivaa siihen menee, mutta kun kerron pilkkoo, niin pilkkoo sitten kunnolla!

7 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.