Valitse sivu
 

Tuo yksi ei ihan hevillä uimareissuistaan luovu. Eilen illalla kehitimme nälkäisinä korttelikierroksen jälkeen vahingossa loistavan reseptin.

Auberginepizza:

Leikkaa 2-3 munakoisoa kiekoiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Roiski päälle suolaa ja oliiviöljyä. Tuikkaa uuniin n. 20 minuutiksi, kunnes kauniisti ruskistuvat.

Sillä aikaa tee tomaattikastike kahdesta purkista Muttin yrteillä maustettua tomaattimurskaa, 4 valkosipulinkynnestä, tilkasta viiniä, reilusta sipulisilppukeosta, kuivatuista yrteistä, yhdestä punaisesta chilistä rinkuloina, parista laakerinlehdestä, huikasta oliiviöljyä. Suolaa ja pippuria, tietysti. Anna porpottaa tulella samettiseksi. Laitoimmekohan me kanelia myös aavistuksen?

Paista valkosipulin kera (herkku)sieniä pannulla, mausta persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kun ruskettuneet munakoisot ovat uunista ulos, levitä pehmeä ja kokoonkeittynyt tomaattikastike munakoisomaton päälle. Lisää myös sienet.

Revi päälle ainakin kaksi mollukkaa hyvää mozzarellaa ja paista uunissa kunnes juusto on valuvaa ja paikoin saanut väriäkin.

Tarjoa rucola-röykkiön ja etikkaisen tomaatti-sipulisalsan kera. Nauti viikonlopulta jääneen hyvän punaviinitilkan ja armaasi kanssa, kunnes olette niin onnellisia kaikesta hyvästä, että varaatte hetken huumassa marraskuuksi Pariisin-matkan vain teille kahdelle.

Luulin, että ruoasta eli vuoasta riittäisi seuraavaksikin päiväksi, mutta ei. Kaikki meni, eikä piisannutkaan. Edes kuvaa emme ehtineet ahnailta suilta ottaa.

Pojan paita: Ranskalainen hippikauppa Lorguesissa.
Kirjatoukan releet: Pusero Lifestyle Hanko/ French Connection, tähtihuivi Zara, mustat haaremihousut samaisesta hippikaupasta, uusi hapsulaukku Line Up Hanko/ Vans, tähtisormus Tine K, hopeasormus ”TV” Oz Jewel ja nauha ranteessa (”Do you, do you St. Tropez”) Lucky Team.