comments 6

Rauma, osa 2

No Gotoonhan me mentiin. Ja hyvää oli. Tosi, tosi hyvää.

Goto tarkoittaa suomi-rauma-suomi-sanakirjan mukaan kotia. Tila on kauniin simppeli, ikkunapöydässä on kiva seurata paikallista korttelirallia perjantai-iltana. Nautimme viiden ruokalajin Menu Signaturen. Minusta on ihanaa, kun jokainen annos on yllätys.

Alkupalat edustivat taas tämänkin menun kärkeä. Voisinkohan alkaa elää vain alkupaloilla? Mitään moitteen sijaa ei ollut muissakaan ruokalajeissa. Menun viinit aavistuksen tylsiä, ja kaikkia niitä superkauniita lautasellisia, joita avokeittiöstä eteemme kannettiin, olisi suonut esiteltävän innokkaammin. Moni yllätys jäi vähän yllätykseksi! Ystävällinen tarjoilijamme oli rempseää sorttia, eikä kuulemma erikoisemmin välitä viineistä, mitä en ehkä olisi halunnut tietää.

(Mulla on yksi sellainen nolo fobia: meinaan seota, jos annokseen valittu valkoviini kaadetaan lasiin paljon ennen ruoan tuloa. “Se lämpenee, se lämpenee!” nakuttaa nupissani, ja alan vilkuilla hädissäni keittiön suuntaan. Tiedän, pieniä ovat ihmisen ongelmat.)

Kävimme myös seuraavana iltana Gotossa, baarin puolella. Olimme olleet Poroholman vierasvenesatamassa kiertelemässä ja merta etsimässä, ja osuneet ooppera- ja operetti-iltaan. Drinkkilista Gotossa oli kuitenkin pyörähdyksemme perusteella kaupungin paras. Toisella puolella toria oli yritystä, mutta kovasti vielä viilattavaa palvelun puolella.

6 Comments

 1. Joka vuosi päätän, että ensi kesänä menemme Raumalle ja sitten se taas jää vaikka rakas ystävänikin asuu siellä. Miksi on näin? Nyt taas: ensi kesänä… Kiitos ihanista kuvista ja teksteistä 🙂

  • Menkäähän, lisää vinkkejä tulossa, saattaapi olla ettet malta odottaa ensi kesään! 🙂

  • Raumahan on ihan lähellä Turkua…mutta jostain syystä emme ole ikinä käyneet siellä. Ihanat kuvat ja tosi inspiroiva teksti! Ja mikä ruoka…
   Gotosta tulee mieleen Gaggui joka tarkoittaa kakkuja turun murteella 🙂 Jos et ole vielä käynyt Gaggui Kaffelassa Turussa niin käy ihmeessä: http://gaggui.fi/

 2. mun nolo fobia/ärsytys on se, että jälkkärin kanssa tilaamani kahvi tuodaan ensin ja jälkkäriä ei näy ja pelkään, että kahvi jäähtyy kun odottelen jälkkäriä..

  • Mä juon AINA kahvin vasta jälkkärin jälkeen! (Mutta sitten on tietysti vielä se mahdollinen probleema, että tilaa jälkiruokaviiniä jälkiruoan kanssa, ja se tuodaan liian aikaisin, tai mikä vielä kamalampaa, liian myöhään! 😉 )

  • Niinpä, monesti hyvä kahvi tai jälkiruokaviini saattaa pelastaa (huonossa tapauksessa) ei niin hyvän jälkkärin tai päinvastoin.
   Pitääkin itseasiassa ruveta taktikoimaan ja tilata jälkkäri ensin ja kun se tuodaan niin vasta sitten juoma! 😀
   miksi en ole älynnyt aiemmin vai enkö vai ole viitsinyt 'juoksuttaa' tarjoilijaa, hmm.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.