Valitse sivu

Rakuunakanaa:

Tiristä voissa pannulla pari kanaa (tai broileria) yksi kerrallaan. Samaan aikaan kuullota isossa padassa sipuleita ja valkosipuleita, voissa nekin. Nosta varovasti rapeat kanat pataan sipuleiden päälle, ja huuhtaise paistinpannusta valkoviinitilkalla paistamisen maut perään. Suolaa, mustapippuria, tuoretta rakuunaa kavereiksi kanoille. Anna hautua uunissa 1,5 tuntia. Nauti vaikka kuten me, mustista beluga-linsseistä ja herkkutateista tehdyn ”risoton” kera. Vihreä salaatti sopi rinnalle, vaikka sitä ei  kuvissa näykään.

Rakuunasta jännittävä huomio: Meidän K-kaupassamme myytiin ”rakuunaa” ja ”ranskalaista rakuunaa”. Ranskalainen ruukku maksoi melkein 5 euroa(!), mutta tuoksui ja maistui sata kertaa enemmän – niin, noh – RAKUUNALLE. Mielenkiintoista.

(Alkuperäisessä ohjeessa voi, suoka, pippuri ja rakuunanlehdet laitettiin kanojen sisään, sipuleiden kanssa padan pohjalla oli porkkanaa ja valkoviinitilkasta ei ollut puhetta. Minä olen kykenemätön seuraamaan ohjeita ja menen aina sieltä mistä aita on matalin, joten tämä on versioni, ja se oli taivaallista!)

Alimmassa kuvassa näkyy muuten lempipunaviinilasini, Riedelin jalaton O.