Valitse sivu

Meidän on välillä pakko pitää ”Pyjamapäivä”. Se tarkoittaa päivää, jolloin Hotelli Huminan ovet ovat säpissä, vierailut suuntaan ja toiseen torpattu, talonväki vetäytynyt sohville ja nojatuolille filttien alle. Pyjamapäiviä osuu (pannaan osumaan) vuoden varrelle ehkä kolme, neljä.

Lauantai oli melkein Pyjamapäivä. Eihän tuota valoa voi vastustaa! Jos kuitenkin huomioidaan, että minulla oli toppahousujen alla pyjamahousut, niin eiköhän tämäkin kuitenkin lasketa?

Kävelimme Täktomin Högholmenin luontopolun, ja jos liikuskelet näillä main, suosittelen, että sinäkin kävelet. Polku on juuri sopiva kaiken ikäisille, edestakaisin alle 2 km. Reitin varrelle sijoittuu metsää peuroineen, merenpoukaman pohjaa pitkospuineen, ja korkealta kalliolta avautuu huikea merinäköala. Maisemoinnista vastaa kesäisin ylämaankarja. Paikka on myös lintubongareiden paratiisi. Matkan varrella on opastauluja, joissa kerrotaan hauskasti kaikesta siitä mitä ympärilläsi on; kasveista, puustosta, eläimistä. Jopa rantaleijonasta! Historiasta kiinnostunut löytää merkkejä jääkaudesta ja Riilahden taistelusta, vuodelta 1714…
(Osa opastetauluista oli nyt irronnut, talvimyrskyissäkö?)

Ulkoilun jälkeen otimme itseämme niskasta kiinni, ryhdistydyimme, ja vietimme oikein kunnon Pyjamailtapäivän ja -illan! Aah!