Leave a comment

Punainen ja pyöreä

Tästä lempiruoastani olen horissut ennenkin, mutta koska kertaus on kyllästymisen äiti, niin…

Keitä täysjyväpastaa, jätä reilusti al denteksi.
Pilko isoon vatiin paljon pieniä tomaatteja, muutama chilipalko ja valkosipulia. Mausta yrteillä, suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Ropsauta ehkä, tomaateista riippuen, hiukan sokeria päälle, ja anna seistä ja mehustua hetken.
Pyöräytä sitten koko sotku tulikuumalla pannulla, mutta vain aivan aavistuksen verran, kunnes lämpenevät. Tarkoitus ei ole paistaa.
Keskikesällä, kun minitomaatit ovat makeita kuin mansikat, tomaattisalaattia ei tarvitse edes käyttää pannun kautta, vaan kauhoa kuuman pastan joukkoon ihan sellaisenaan.
Kokoa annos pastasta ja tomaateista, veistele päälle lastuja parmesaanikimpaleesta.

Yrtit: Via Garden/ “Hangon yrtit” -paketti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.