Valitse sivu

Onneksi olimme saaneet vihiä Pinnasta, itseksemme emme olisi sinne löytäneet, vaikka aina vainullani kehuskelenkin.

Maison Pinna sijaitsee hiukan sivussa Apt’in keskustasta, mäen laella. Pinnassa huhkii italialais-ranskalainen perhe ja tuuppaa keittiöstään pieneen tilapuotiin pastaa, kastikkeita ja jälkiruokia. Tiskistä saa myös juustoja ja ihania typäköitä kinkkuja.

Me menimme sinne ensin lasagnen perässä. Erilaisia lasagne-vuokia ostetaan siis kotiin vietäviksi, lämmitettäviksi ja syötäviksi. Otimme kolmea sorttia heti kättelyssä, ja tiramisut päälle, sekä klassisen että mansikkaversion.

Sitten kävimmekin monta kertaa uudestaan, meidän parhaimmillaan seitsenhenkinen sirkuksemme ruokittiin Pinnan pöperöillä helposti ja herkullisesti useampaan otteeseen. Kun tulimme tutuiksi, aloimme saada pari kourallista tuoretta basilikaa suoraan viljelmältä, tai mitä milloinkin, sujautettuna korin päällimmäiseksi.

Perheen pää, seitsemänkymppinen isä, oli aina jossain puuhissa (kuvassa kattoa korjaamassa), häntä emme päässeet jututtamaan. Tytär näytti keittiön, purkkirivit, ja kertoi kuinka he yhdessä porisuttavat patoja ja kattiloita aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Ehkä kaikista ihanin oli tuo valmis tryffelikastike mustassa purkissa (käsinkirjoitetut purkit <3 <3 <3), jota voi käyttää pastan kanssa, tai sekoittaa risottoon. Yllä näkyy hyvä yritys kuvata risoton tekeminen, kasvisliemineen, mutta niin nälkäisiä me olimme, ettei lopullinen annos ikinä ehtinyt linssin alle!

Maison Pinna
Fabrique artisanale de pâtes et de charcuterie
Route de Buoux, Chemin de St. Massian, APT
Tel: 04 90 74 39 60

Facebookissa Kirjatoukkaa ja Herra Kameraa seuraa nyt 300 ihanaa ihmistä. Kaikkien tätä juttua siellä peukuttaneiden kesken arvotaan kiitokseksi kaveruudesta yksi purkki Pinnan legendaarista tryffelikastiketta ja Kirjatoukan käsin rustaama risottoresepti. Ja vielä ehtii liittyä joukkoon hilpeään, purkki pannaan fb:ssa jakoon joskus ensi perjantain kieppeillä.