comments 10

Pohdintaa

Täällä ollaan taas, nakkikastikkeen äärellä, rilluttelut on rilluteltu. Niistä lisää tuonnempana, mutta nyt pieni kysymys: Pitäisikö meidän siirtyä kuitenkin takaisin tavalliseen bloginäkymään, pois “dynaamisesta mallista”, kun esimerkiksi monen lukijamme pääasiallinen surffailuväline iPad ei tunnu millään ymmärtävän tämän hyvän päälle? Minä olen kyllä pihkassa etusivun “Magazine”-näkymään, ulkoasuun muutenkin, ja vanhempienkin juttujen selailun helppouteen… Mutta mitä mieltä te lukijat olette?

Ja sitten kuitenkin pieni käyttöopas vielä tähän malliin, jos ette ole kaikki herkkuja vielä huomanneet:
– Sivun katselumallia voi muuttaa vasemmasta yläpalkista. Klikkaamalla “Magazine”-täpän nuolesta auki, saat erilaisia ulkoasunäkymiä, joista voit valita mieleisen.
– Oikeasta yläreunasta taas löytyy hakukenttä, johon voi kirjoittaa vaikkapa “Pariisi” ja löytää sinne liittyviä juttuja. (Mutta huomio, taivutuksia hakukenttä ei huomioi, eli kannattaa kokeilla myös “Pariisin” tai “Pariisissa”…)
– Sivun oikeasta laidasta taas liukuu esiin valikko, jossa alaotsikoina tällä hetkellä mm. linkki Facebook-sivullemme, blogiarkisto, muutamia suosikkitekstejänne (tilastojen mukaan), linkit matkakertomusten ensimmäisiin osiin (joiden otsikoiden avulla on sitten helppoa hakea kaikki osat) niin Kööpenhaminasta, Amsterdamista kuin kesän Provencestakin. Lisäksi sivupalkista löytyy muutamia muita meihin liittyviä linkkejä sekä haku tunnisteiden avulla. Tunnisteita on toistaiseksi vain yksi, “Reseptit”.
– Niin, ja siellä Facebook-sivullamme on bonuksena linkkejä, päivän biisejä, satunnaisia kuvia ja tunnelmia ja tietysti linkki aina uusimpaan postaukseen.

Lapset ilmoittivat juuri, että Pieni Talo Preerialla-sarja on kuulemma kasvattanut heidät, joten siirryn nyt loppuillaksi pois koneelta ja yritän esittää kunnollista äitiä 🙂

Toivottavasti ehditte/ jaksatte kertoa mielipiteitänne, toiveitanne ja ehdotuksianne. Vaikka blogi onkin omien inspiraatioiden tallentamiseksi ja jonkunlaiseksi (puolitotuudelliseksi) päiväkirjaksi syntynyt ja kasvanut, niin ajatus siitä, että teitä on jo päivittäin aika paljon, jotka kanssamme kuljette, tekee tästä vieläkin hauskempaa. Siis, kuulemiin huomenna!

10 Comments

 1. Minä pidän kovasti tästä dynaamisesta ja olen tuskaillut omankin blogini kanssa tuon iPad-ongelman kanssa. Esim. tuo flipcard on ihan yliveto ja itse en siitä tahtoisi mistään hinnasta luopua, kun kerran sellainen ominaisuus on keksitty. Kirjatoukkaa ja Herra Kameraa on jo pelkästään upeiden kuvien takia seurattava isolta näytöltä, joten jatkakaa vaan.

  Ja kiitos tuosta Facebook-vinkistä! ; )

  • Joana, sepä se, kun ei haluaisi luopua dynaamisen hyvistä puolista vain iPadin takia. Lasten Samsungin tabletilla toimii ihan normaalisti. Ja kaikilla muilla mahdollisilla vempeleillä, vain iPad tökkii. Hassua… Mutta hei, KIITOS kun kommentoit, ja pidät kuvista, ja tervetuloa facebookinkin puolelle!

 2. Minusta tämä magazine-näkymä toimii oikein hyvin. Tosin itse lueskelen tätä ihan vain pöytäkoneelta.

  Nyt riennän sinne Facebookiin katselemaan!

  • Merja, pääasia, että toimii sillä välilineellä kun blogeja lueskelee. Kiitos kun ehdit kommentoida! Tervetuloa Facebookinkin puolelle!

 3. Minulle käy kumpikin, mutta en selvästikään osaa käyttää tätä muuten, kun "ihan tavallisesti". Joskus koitin jotakin juttua etsiä arkistosta, enkä ymmärtänyt miten. Sehän on ihan omaa tyhmyyttäni….

  • Mine, ihan tavallinen on ihan hyvä 🙂 Kunhat itse koet, että blogia on helppo ja kiva seurata. Sehän ei tosi ole tietenkään pelkästä blogin ulkoasusta kiinni, ha ha! (Täytyy petrata myös sisällöllistä puolta!)

   Juttujen etsiminen arkistosta on aika vaikeaa, ellei muista tarkkaa postauskuukautta. Helpompi on käyttää hakukenttää tai reseptien osalta "tunnisteita". Arkistosta vielä lisävinkkinä semmoinen, että vaikka ensiklikkauksella esiin tulee vain vuosiluvut, niin niiden vieressä on pieni nuoli, jota kautta pääsee kuukausiin, ja voi katsoa sitten vaikkapa mitä Kirjatoukka toohotti vuosi sitten syyskuussa: http://kirjatoukkajaherrakamera.blogspot.fi/2011_09_01_archive.html

 4. itse hylkäsin dynaamisen näkymän ihan sen takia että nuori perheeni käyttää melkein vain iPadia, ja se ei tosiaankaan toiminut siinä…Sun blogisihan on niin upea, ja on kiva lukea tunnelmianne. Sullahan on tietysti toi mahdottoman hieno etulyöntiasema =herra Kamera.
  Sitä haluasin kysellä, miten kuviin saa tuon tekstin? Joku sanoi että iPhotolla onnistuu, mutten ole löytänyt…

  • Tarja, niin muistelinkin sinulla käyneen. Ihme bugi tuo iPad-ongelma… Kiitos kun niin nätisti puhut blogista, ja Herra Etulyöntiasemalle menee terveiset myös 🙂

   Kysymykseesi: tarkoitatko kuvatekstiä? Sen saat kun klikkaat kuvan päällä kirjoitusvaiheessa. Esiin tulee pieni "valikko", jossa kuvan kokoa ja asemointia voi muuttaa, ja samassa ruudussa on myös linkki kuvatekstin asettamiseksi. Helppoa! Mutta jos tarkoitat tuota "Kirjatoukka & Herra Kamera"-tunnistetta, niin sen täräyttää kuviin Herra Kamera Lightroomissa, tehosteen (vai mikä se nyt on) nimi on watermark eli vesileima. Löytyy save-asetuksista myös muissa ohjelmissa.

 5. Anonyymi says

  Hei!
  Läppärillä luen, ja PC:llä, nyt kun olen tottunut tähän se ei ole liian vaikea, paitsi vanhojen juttujen löytäminen on vähän hankala(mpi). Olisi kiva jos sinulla olisi hieman enemmän avainsanoja tai vastaava.
  Mu

  • Mu! Kiva kun jätit viestin! Vanhoja juttuja löytää ehkä helpoiten hakukentän avulla, tosin silloin pitää tietysti muistaa joku avainsana. Ja kokeilla tarvittaessa eri taivutusmuodoissa… Yritän tägätä nyt seuraavaksi reseptien lisäksi Helsinki-jutut, se kun äänestettiin Facebookin puolella seuraavaksi toivotuimmaksi! Ja sitten Hanko <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.