Valitse sivu

Viikonlopun kynnyksellä olimme yhtäkkiä, pyytämättä ja yllättäen tilanteessa, jossa jokaikinen lapsistamme oli jossain, ja me kaksi – kahden kesken.

Iskimme tilanteeseen kiinni kuin hauki uimarin varpaaseen. Harjavallassa sijaitseva Emil Cedercreutzin taiteilijatalo oli jäänyt aikaisemmalla kesäkiertueellamme näkemättä, nyt olisi sen aika.

Ja koska olemme elämälle ahneita, päätimme niputtaa samaan syssyyn Rauman ja Uudenkaupungin, joihin kumpaankin olimme halunneet retkeillä jo monena kesänä.

Tässä ihan ensiksi huippuvinkki kaikille samoille suunnille suuntaaville; majoitu hyvä ihminen Raumalla Rouva Mannerin Pikkurivissä!

Me varasimme Pikkurivin kahdeksi yöksi, täytimme jääkaapin herkkuaamiaistarvikkeilla ja suhasimme sieltä käsin missä suhasimmekin.

Pikkurivi sijaitsee Vanhan Rauman sydämessä, kauniissa pihapiirissä, omissa oloissaan. Vaaleanpunaiset ruusupilvet (Rouva Mannerin lisäksi) toivottivat meidät tervetulleiksi.

Keittiö on tämänkin kodin sydän. Istuimme aamulla piiiiitkään suuren pöydän ääressä, levitimme sanomalehdet, kastelimme leivänpalaa ja Appenzellerin viipaletta aprikoosihilloon, joimme isoja mukillisia maitokahvia. Yökävelyn jälkeen loikoilimme vinttikamarissa ja kuuntelimme kun puiston toisella puolen tanssittiin häitä. ”Pitkä, kuuma kesä” ei ole koskaan kuulostanut kauniimmalta!

Kaiken kukkuraksi huoneistossa on oma, yksityinen vintage-liike, josta teimme pieniä löytöjä. Kuohuviinillä saattoi olla osuutta asiaan.

Ensimmäisessä kuvassa tämän kesän paras kaveri: viuhka! Jo muinaiset egyptiläiset…