Valitse sivuVoi mikä suloinen pieni ravintolaosoite mulla onkaan teille antaa!

Cimiezin kaupunginosa Nizzassa on kiehtova kävelehtimiskohde, ei pelkästään museoidensa takia, josta syystä tänne ylös, kauas keskustasta, yleensä noustaan. Cimiezissä kun sijaitsevat sekä Musée Matisse että Muśee Chagall. Kuin myös fransiskaaniluostarin hautausmaa, Matissen viimeinen leposija sekä Rooman vallan aikaiset kaupunginrippeet.

Cimiez on rauhallinen ja hienostunut. Osa 1800-luvun villoista on kuin pieniä palatseja, ruusuköynnöksiä ja hedelmäpuita pursuaviin puutarhoihin on kiva kurkistella koristeellisten rauta-aitojen raosta. Museomatkalaisen on vain vähän vaikea löytää ruokapaikkaa näiltä kulmilta, kunnes nyt sekin ongelma on ratkaistu!

Ravintola Côté Sud on kätkössä pienellä sivukadulla, joka putoaa vähän pääväylältä. Eikä itse ravintolakaan ole koolla pilattu, viileänä huhtikuisena päivänä puutarhan terassikaan ei ole vielä avoinna. Onnistumme (ilman pöytävarausta, me olemme maailman surkeimpia pöytävarauksentekijöitä!) ahtautumaan tupatentäyden, puheensorinan sakeuttaman ravintolan ovensuun pyöreään pöytään. Sitten vain tilailemaan liitutaululta. Olemme nälkäisiä kuin sudet, unohdamme kaikki raportoimisvelvollisuudet ja keskitymme muun muassa valokuvaamisen sijaan vain syömiseen ja toisiimme. Alkuun artisokkasalaattia, pääruoaksi päivän pihvi, suklainen jälkiruoka puolitetaan. Kaikki, myös leipomukset, on paikan päällä tehtyä, tuoretta, maistuvaa, raaka-aineet sesongin mukaan. Viineistä suurin osa on luomua, luomumunia saa ostaa myös mukaan.

Vasta lipoessamme espresson vaahtoja ylähuulistamme havahdumme : tämä on ihana paikka, tästä pitää muistaa kertoa! Henkilökunta on onneksi heti messissä, kaikki pysähtyvät lounaskiireiltään viideksitoista sekunniksi tiskin taakse poseeraamaan. Merci!

Ravintola on avoinna vain viikolla, alkuviikosta aikaisesta aamiaisesta lounaaseen, torstaina ja perjantaina myös iltaisin. Elokuussa suljettu. Hintataso ei ole halvimmasta päästä, mutta laatu vastaa hintaa.

Côté Sud
2 rue du Professeur Maurice Sureau
Cimiez- NIZZA

Côté Sud facebookissa.

Vinkki: Museoretkeen kannattaa yhdistää käynti La Chapelle du Rosairessa, Matissen suunnittelemassa, sinitiilikattoisessa kappelissa Vencessa.