comments 6

Personal Jesus

Kun hiiviskelin lauantaiaamuna vielä unisena ja kahvinhimoissani yläkerrasta alas, oli eräs pyörähtänyt jo torilla ja kaapannut Tagelta kaksi kalaa kainaloonsa. Hangossa kaikki vanhemmat herrasmiehet hilluvat torilla joskus siinä seitsemän aikaan, niin myös tämä meidän Herra Kameramme. Se on kuulkaas aamunkoitteessa kun kalaonni on myötäinen. Tällä kertaa nousi villisiikaa.

Ja resepti, jotenkin näin se meni, jos oikein ymmärsin sohvalta käsin.

Kaksi kalaa
Suomusta peratut kalat – tässä tapauksessa siis siiat -, huuhtele, suolaa ja pippuroi ne yltympäriinsä.
Tee siikojen kylkiin viillot ja täytä ne yrttivoilla (tilliä, rosmariinia, voita).
Pujottele kalojen sisään sitruunasiivuja ja yrttisilppua ja roiski sitruunaa muutenkin joka puolelle. Siis tarvitset ainakin 4-5 sitruunaa, jotta keittiö olisi kunnolla aromaattinen. Ja kalat siinä sivussa.

Kun olet tehnyt vihanneshässäkän (ohje alla), pyöräytä vielä punasipulirenkaita vihannestenpaistopannulle jääneessä, voi-öljy-valkoviiniliemessä ja laita pehmenneet sipulit kalan sisään ja jokunen rinkula päällekin.

Ujuta kalat ja loppu liemi paistopussiin ja pussi pellille.

Vihannespaistos
Kuullota perunaa, porkkanaa, fenkolia, selleriä, sipulia ja valkosipulia voin ja oliiviöljyn seoksessa.
Kun kaverit ovat saaneet vähän väriä, loiskauta lasillinen valkoviiniä pannulle ja anna kiehahtaa.
Siirrä vihannekset uunivuokaan ja kuumaan uuniin. (Yllä kerrotaan mitä pannulle jäävälle liemelle tapahtuu.)

Vihannekset tarvitsevat kypsyäkseen vähän pidemmän ajan kuin kala. Kalaa ei kannata ajaa kuivaksi, vaikka onneksi se vaara onkin lähes olematon, kun kokkailee paistopussin kanssa.

Ihan viimeiseksi, kun kala on jo nostettu ulos, vihanneksille voi vielä näyttää grillivastusta. Nosta kalat vadille ja lusikoi lientä paistopussista päälle.

Pöytään vielä tarjolle sitruunalohkoja, sormisuolaa ja majoneesia. Ja vaikkapa luomu-Rieslingiä, löysimme eilen kivan!

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.