comments 2

Pariisin hotellit, osa 3

Aloitin joskus laiskasti listaamaan blogiin mielenkiintoisia hotelleja Pariisissa. Ei niin, että minä näissä yöpynyt olisin, kunhan haaveilen.

No mutta, jatketaan, Pariisi-kuumeen kourissa kun nyt ollaan.

Le Pavillon des Lettres ilmoittaa olevansa “le 1er hôtel littéraire parisien”. Kaksikymmentäkuusi huonetta on nimetty kirjailijoiden, runoilijoiden tai muuten vain kirjallisten (ei kuitenkaan Kirjatoukan…) mukaan.

Andersen, Baudelaire, Calderon,
Diderot, Eschyle, Flaubert, Goethe, Hugo, Ibsen, James, Kafka, La
Fontaine, Musset, Nerval, Ovide, Proust, Queiroz, Rousseau, Shakespeare,
Tolstoi, Urfé, Voltaire, Woolf, Xenophon, Yeats, Zola… Vaatii jo hiukan omistautumista tunnistaa nuo kaikki! (Urfé??)

Huoneiden seinillä kiertävät sanat ja kirjaimet, ja tietysti hotellista löytyy myös bibliothèque.
Tämän Les Champs-Élysées’n lähellä sijaitsevan hotellin lisäksi samoilla omistajilla on myös toinen helmi, Le Pavillon de la Reine, Marais’ssa. Sieltä kuvasarjan viimeinen kuva.

Le Pavillon des Lettres
12 Rue des Saussaies

Paris

Le Pavillon de la Reine
28 Place des Vosges
Paris

Vink, vink: Aikaisemmat kaksi hotelliesittelyä löydät kirjoittamalla oikean yläkulman hakukenttään “Pariisin hotellit”. Ja erään Pariisin-reissumme hotellin miniesittelyn löydät tästä.

2 Comments

  1. Ihania olisivat, silti valintani on ihan hinta- ja sijaintisyistä jo n. 20-25 kertaa pieni 1½* hotelli (hotellin oma luokitus on ***, joka on mielestäni liioiteltua) Odeonin lähistöllä… Siisti majoitus ilman ylellisyyksiä ja siitä on helppo lähteä RER-junalla messuille/lentokentälle kohden pohjoista.

  2. Lumo, kerro lisää! Hotellin sijainti on Pariisissa huipputärkeä, tietysti ohjelman mukaan. Metro-pysäkin läheisyyskin esimerkiksi on paljon liikkuvan kannalta oleellista, muuten kipittää samaa pitkää pätkää aamuin illoin, ennenkuin pääsee edes seikkailun alkuun. Tuo 1,5 tähteä nauratti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.