Valitse sivu

Pari pastaohjetta lauantai-iltaanne sulostuttamaan, arvoisat lukijat!

Pasta nro 1.
Laita spagettivesi kiehumaan ja ota pata esille.
Kuumenna padan pohjalla öljytilkassa valkosipulia ja punaista chiliä.
Lisää 4 kesäkurpitsan vihreät kuoret, ohuiksi suikaloidut.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää simpukat (minä käytin sinisimpukoita), ja pistä kansi hetkeksi päälle, kunnes simpukat avautuvat.
Ota pata pois liedeltä ja lisää al denteksi keitetty spagetti ja loraus keitinvettä.

(Resepti Viini-lehdestä 2/2012)

Pasta nro 2.
Jos Kirjatoukan pitäisi elää loppuelämä vain yhdellä ruoalla, se olisi tämä. Ei taida olla ensimmäinen kerta, kun sen esittelen blogissa, mutta menkööt.

Pilko pari rasiallista kirsikkatomaatteja puoliksi.
Pilko myös valkosipulia ja punaista chiliä.
Riivi reilusti basilikanlehtiä puskasta tai parista.
Yhdistä ainekset ja mausta oikein hyvällä sormisuolalla, laadukkaalla oliiviöljyllä ja vastarouhitulla mustapippurilla.

Kesällä, ja silloin kun saa oikein hyviä tomaatteja, kääntelen vain tuoreen ja tuoksuvan sekoituksen höyryävän pastan joukkoon, sellaisenaan. Kuvassa olen käyttänyt tomaatti”salaatin” pannulla pehmenemässä ja leppymässä ennen sekoittamista pastan kanssa. Päälle parmesania.
Käytän useimmiten täysjyvädurum-spagettia.

Pasta nro 3.
Kun siinä ensimmäisessä reseptissä käytetään vain ne kesäkurpitsan kuoret, niin kehittelin tämän reseptin kesäkurpitsan “lihalle”!

Pilko ainakin 3 solakkaa kesäkurpitsaa puolikuiksi.
Paista pannulla puolikuut ruskettuneiksi, parissa erässä.
Lisää sipulia, valkosipulia ja Parman-kinkkua (tai vastaavaa) pienenä hakkeluksena. Paistele.
Lisää tuoretta timjamia.
Lorauta valkoviiniä, kiehauta, sitten kermaa päälle, keitä kokoon. Voit laittaa hiukan parmesania jo kastikkeeseen.
Mausta suolalla ja pippurilla. Parmesanlastuja päälle.

Pasta nro 4.
Maailman nopein, ja silti tyylikäs ja herkullinen pasta!

Keitä pasta .
Sulata samaan aikaan rinnalla pikkukattilassa kirnuvoita. Viskaa voin joukkoon reilusti tuoreita salvian lehtiä. Suolaa ja pippuria, tietenkin.

Tarjoa paahdettujen pinjansiementen kera. Eikä parmesan ole tässäkään annoksessa ikinä pahitteeksi!
Nautitaan rapean valkoviinin kanssa.

Kertokaahan: Päätyykö/ päätyikö joku näistä teidän viikonlopunviettoonne?

Meillä on tänään illalliseksi kyllä turskaa!