Valitse sivu

Tietenkin me harpoimme ihan ensimmäiseksi ihanaan kirjakauppa-viinibaari Belle Hortenseen. Kyllä, juuri siihen samaan paikkaan, johon olen esittänyt toiveen saada tulla haudatuksi. Tai ripotelluksi, ihan miten vain.

Kaikki oli ennallaan, Luojan kiitos. Kirjahyllyssä juuri ne kirjat, jotka hauluaisin lukea, ja lasissa laidoille keinahteleva Kir. Emäntä veti kaniturkisliivin ylleen ja sipsutti hakemaan koko pienelle tuvalliselleen tarjottimellisen amouse boucheja ja yhä vain ojennuttiin kaula pitkänä toista kohti ja suurenmoisiin keskusteluihin. Pieni Fernand painoi tassunsa ja kuononsa kummitätinsä kyynärkuoppaan. Yksi astuu sisään, toinen ulos, poskisuudelmat sujahtavat ohimoidemme ohi toisiin osoitteisiin kuin uteliaat linnut. Vastapäätä istui se sama filosofi Le Petit Fer à Chevalin sinkkitiskiin nojaten… Pariisi, Pariisi, ota meidät syliin!

Hotellimme oli kertakaikkiaan mukava. 10 arrondissementti, kadun päässä Canal Saint-Martin, Gard de l’Estin takana.
”Mutta huonehan oli tietenkin pieni?”  – No oli, oli, mutta meillä oli kaksi suurta ikkunaa, ja kaksi ranskalaista parveketta!
”Öisen kadun meteli kantautui kuitenkin huoneisiin?” – Kantautui toki, mutta me heräsimmekin säpsähtäen vasta klo viiden hiljaisuuteen!
”Kaukakanahan tuo on Eiffel-tornista?” – Niin kai sitten. Mutta kadun toisella puolella oli koulu, ja saimme joka päivä seurata ihanan tavallista pariisilaisperheiden elämää!

Hotellin henkilökunta oli mitä ystävällisintä, huoneessa oli hyvä ilma nukkua, aamiaisella oli taivaallista kahvia. Alakerran ravintola oli mainio, kulmat tuntuivat heti kotoisilta, kaikki toimi moitteetta. Kadun toisessa päässä sykki Rue du Faubourg-Saint-Martin. Siis suosittelemme lämpimästi : Le Robinet d’Or.