Valitse sivu

Hiihtoloma. Eräillä. Minä pakenin kirjastoon kirjoittamaan. Tosin siellä oli lasten pelitapahtuma ja oviremppamiehet porineen, joten mitään hiljaisuutta oli turha toivoa. Mutta pikkuinen tutkijankammio kuitenkin, ovi, jonka sai vedettyä kiinni, ja omat kodinkoneet kädenulottumattomissa. Oma kolo.

Vilahdin kotiin vain lounaalle, joka tänään oli erittäin poikkeuksellisti Parkkosen valmistama. Ja sairaan hyvä kaikessa simppeliydessään.

Mustapaputacot

Papupaistos
2 tölkkiä mustapapuja
Pussillinen tacomaustetta
Soijaa
Savupaprikaa
Öljyä
Huuhtele pavut ja lämmittele ne pannulla öljytilkassa, mausta. Lisää hiukan vettä jos seoksesta uhkaa tulla liian sakeaa.

Salsa tölkkitomaateista
Pari tölkillistä kokonaisia tomaatteja
Sipulia
Valkosipulia
Punaista chiliä
1 limen mehu
Juustokuminaa eli jeeraa
Pari ruukkua korianteria
Suolaa, mustapippuria

Aja salsa sauvasekoittimella karkeantasaiseksi, siis vain muutama pyörähdys. Anna maustua.

Leikkaa tarjolle punakaalia ohuina suikaleina ja tee hyvissä ajoin valmiiksi myös yksinkertainen guacamole (avokadoa, limeä, suolaa, mustapippuria). Lämmitä juuri ennen ruokailuja taco-kuoret ja nosta muiden lisukkeiden lisäksi (kaura)ranskankermaa pöytään. Tulisuudesta tykkäävä arvostaa Sriracha-tujausta. Me ripottelimme annokseen myös Cheddar-raastetta, mutta vegaani jättää toki sen väliin. Koristeluun ja maunkin vuoksi vielä korianteripuska tyrkylle.

Varaa paljon lautasliinoja per ruokailija ja nauti!

Resepti on hieman oiottu versio Paula Heinosen kirjasta Vegeä – herkullista & helppoa vegaaniruokaa jokaiseen keittiöön.