Valitse sivu

No niin, olipahan eilinen. Heräsin kello 3 vaalivalvomaan eli tuijottamaan suu auki äänestyskäppyröitä että mitähän helvettiä. Olin luvannut herättää lapset kuuden maissa kaakaolle ja croissantille tv:n ääreen, ja niin teinkin, vaikka teki kipeää näyttää kakaroille minkälaisessa maailmassa me elämme.

Päivä valkeni, kituliaasti kuten marraskuulla on tapana. Aamun kalpea valontapainen paljasti ikkunan takana maiseman, joka näytti yhtä kermavaahdolla kuorrutetulta kuin käsiämme lämmittävät kaakao- ja kahvikupitkin. Ulko-ovet koululaisille saatiin auki vain vaivoin ja heidät opin tielle tuupattiin.

Sinnittelin koko päivän sekaisin sekä väsymyksestä että epäuskosta, liukastelin hyisillä kaduilla asioillani ja illalla tein mitä jokainen kunnon ihminen tekee paniikin uhatessa. LÄMPIMIÄ VOILEIPIÄ.

Lämpimät kinkku-juustoleivät ranskalaisittain

Lado uunipellille leivinpaperin päälle reiluja viipaleita rapeakuorista leipää
Voitele jokainen leipä runsaalla ranskankerman ja Dijon-sinapin sekoituksella.
Lado leiville hyvää kinkkua ja raastettua, maukasta juustoa (esim. Appenzelleria).
Paahda leipiä uunissa kunnes juusto kuplii ja ihanasti ruskettuu.

Tarjoile vihrean salaatin ja vaihteeksi vaikka kreikkalaisen salaatinkastikkeen ladolemonon kanssa. Kastike on mainio kumppani myös kalalle tai kanalle.

Ladolemono


Laita pieneen kuppiin yhtä paljon (esim. 1/2 dl ja 1/2 dl)  hyvää oliiviöljyä ja tuorepuristettua sitruunanmehua, mausta suolalla, oreganolla ja mustapippurilla. Jotkut hurjapäät lisäävät tähänkin Dijon-sinappia. Vispaa sekaisin.


Tiesitkö: Hanko, Suomen Etelä, on nyt maamme lumisin paikkakunta!