Valitse sivu

Muistatteko, kun marmatin Michelin-oppaasta? No, se oli tietysti sitten kuitenkin todellinen aarrearkku pienillä retkillämme, ja syypää moneen onnenhetkeen ruokarintamalla. Yksi oppaan ohjaamista ravintolalöydöistä oli Alpes de Haute Provence’n vuoristoalueella, Lac Sainte Croix’n yläpuolella, Moustiers Sainte Marie’ssa, ja nimeltään La Treille Muscate. (Tuleeko teilläkin Colette mieleen? Kyllä, Coletten Saint Tropez’in talo oli saman niminen.)

Oi kuinka ihanan lounaan me nautimmekaan! Ja meitä pidettiin niin hyvänä! Istuimme terassilla köynnösten ja plataanin alla, pari tuntia, ja mumisimme tyytyväisinä herkkupalojen välissä, minkä maistelemiselta maltoimme. Moustiers Sainte Marie’n kylä oli kuin karamelli köynnösruusuineen, vesiputouksineen ja jopa korkealla kallionkielekkeiden välissä roikkuvine tähti-ketjuineen.

Lac Sainte Croix (du Verdon) on tekojärvi, ja meistä oli aavemaista ajatella kokonaista tyhjää kaupunkia, joka kuulemma sijaitsee edelleen syvällä veden alla, uuden kaupungin poimittua asukkaat helmoihinsa ylemmäksi vuorenrinteelle…