Valitse sivu

Meillä oli ilo jakaa viimeiset Provence-päivät rakkaan ystävättären kanssa, jonka noukimme Nizzan lentokentältä ja sitten uuvutimme kaikella, minkä edellisillä viikoilla olimme nähneet, ja halusimme hänelle näyttää. Yhtenä päivänä ajelimme läpi viinitarhojen takaisin Lac de Sainte-Croix du Verdon’lle (Päiväni laventelina, osa 5).

Tällä kertaa maltoimme kiertää koko järven ja ylhäällä odotti itkettävän ihana yllätys; silmänkantamattomiin laventelia! Me juoksimme ja hyppelimme ja huumaannuimme. Ja sitten me tietenkin taas söimme.

Ravintola Le Comptoir kiikkui Sainte Croix’n kylän jyrkänteellä, näkymä järvelle oli mitä hienoin, ja helle sitä luokkaa, että työnsimme rosé-coolerin jääpaloja paidan alle. Hyvää ruokaa, iloista henkilökuntaa, pieni ranskalainen koira omissa aurinkovarjolla varustetuissa rattaissaan (!) naapuripöydässä. Hauska tunnelma siis kaikenkaikkiaan.

Lounaan jälkeen ryömimme järveen, jossa yritimme viilentää päitämme, ja niin tekivät sadat lähiseutujen ranskalaisperheetkin. Oli sunnuntai-iltapäivä, kaikki hyvin auringon alla.

Seuraavassa jaksossa sanomme hyvästit tälle matkakertomukselle.