Valitse sivu

Ajatella, että en ole koskaan ymmärtänyt kärsiväni couperosa-ihosta. Olen vain pokkana punastellut ulkoilun tai viinilasillisen jälkeen ja lehahdellut jännittävissä tilanteissa tomaatiksi. Tavallaan aika liikuttavaa, ettei analysoi ihminen itseään sen enempää. Minä olen ollut minä, punaisenakin.

Nyt kuitenkin kun kellot alkoivat soida, päätin katsoa jos couperosa-iholle tarkoitetuilla tuotteilla olisi vaikutusta. Oikeastaan huomasin asian, kun olin sattumalta käyttänyt Avènen Antirougeurs-päivävoidetta, ja sen loputtua siirtynyt johonkin ihan peruskasvorasvaan. Punoitus paheni. Silloin vasta leikkasi, että asioilla saattaisi olla jokin yhteys.

Nyt kokeilussa on toinen ranskalaissarja, La Roche Posay, ja sen vastaavat (anti-rougeurs) tuotteet. Ja kas, elämä on tasaisempaa, ihonvärin osalta ainakin. Hämmästyttävää.

Tutkiessani couperosa-ihon hoito-ohjeita nyt muutaman viikon olen samalla herännyt huomaamaan, kuinka paljon punoitus on kuitenkin vaikuttanut elämääni. En ole tullut ajatelleeksi miksi olen kokenut niin monet tilanteet vaivaannuttavina, mutta nyt tiedän sen johtuvan punastumisen pelosta. Se tunne kun tuntee punan nousevan poskipäille eikä asialle voi tehdä mitään… Kun ulkonäkö muuttuu, oma itsevarmuuskin on koetuksella.

Jos kuumat posket saa voiteilla rauhoittumaan, ehkä sosiaalisiin tilanteisiin syöksyminenkin on helpompaa?

Mutta kertokaahan, mistä muista tuotteista, ulkoisista tai sisäisistä, on ollut teillä kohtalotovereilla apua? Entä elämäntapamuutokset? Vitamiinit, ceekö? Olen ihan alkutaipaleella uuden taudinmääritykseni kanssa. (”Vika on pieni, mutta kun se on päässä”, kuten sukuni usein käyttämä vanha sananlasku sanoo.)

Molemmat sarjat ovat auttaneet minua punoituksen hillitsemisessä, mutta jos pitäisi valita, niin Avène on toiminut paremmin yhteen muiden kosmetiikkatuotteideni kanssa ja tuntunut muutenkin omemmalta. Kuvaa kaunistamassa Hotel Klaus K:n aamupalan melonishotti 🙂