Valitse sivu

Kas, Gloria-lehden horoskooppi ottaa ja puhuttelee juuri minua:

Arvon Kaksonen, siisti sanojasi, kurita kieltäsi ja pidän mielen hygieniatalkoot keskittymistä treenaten. Keskittyminen on nykyisyyden harjoittelemista, elämistä tässä ja nyt. Aloita luomalla järjestystä työpöytään, kalenteriin ja kotiisi. Valitse kotiisi raikas mutta rauhoittava tuoksu, jossa on mukana mandariinia ja timjamia. Huomaa nämä päivät: Huomioi matala ärsytyskynnys 7.3. alkaen.


No mutta arvon Gloria, olipa hyvin sanottu. Eilen nimittäin olin tosi tosi innoissani ja siksi hyvin epäkeskittynyt, kiroilin ja avauduin kurittomalla kielelläni, vatvoin menneitä ja tulevia ja unohdin melkein elää tässä ja nyt mutta sitten kumminkin elin.

Loin järjestystä kotiin, koska sain illalla vieraita, kirjoituspöytä (kutsun sitä psykologisista syistä mielummin kirjoituspöydäksi kuin työpöydäksi) on siistihkö (no kai nyt kun en koskaan ole sen ääressä, vaan ikuisesti keittiön pöydän nurkalla) ja olin kuin olinkin juuri valinnut kotiini Hangon Foto Art Decosta Durancen huonetuoksun, jonka nimi on ”Rivieran illat”, ja jossa minusta hyvinkin saattaa olla häivähdys mandariinia ja timjamia, vaikka tuoksun luonnehdissa mainitaankin vain valkoiset kukat, jasmiini, tuberoosa (jolle olen mieleni hygieniatalkoopäissäni juuri keksimäisilläni uuden nimen) sekä vanilja.

Kalenterini kiittäisi jos jaksaisin tehdä paljon töitä alta pois viikonlopun aikana. Ja valita kirjat ja tarinat ensi tiistaille, hui. Hyviä uutisia niille, jotka surivat Hangon etäisyyttä muusta maailmasta: me taidamme saada teille aikaiseksi podcastin Kirjatoukan kirjastoturinoista!

Tuo huomioi matala ärsytyskynnys-kohta mietityttää: 7.3. alkaen ja siitä ikuisestiko eteenpäin? Mä vähän luulen niin. Musta ei ikinä tule lempää vanhusta.

Kuvassa myös Durancen mandariinin (mandariini, huomaatteko, kohtalo puuttuu peliin!) ja inkiväärin sulostuttamaa shampoota ja hoitoainetta pienissä matkapulloissa. Kukat ovat kävelukadun kukkakauppa Anemonesta. Hangossa vaalitaan pieniä kivijalkakauppoja kannustamalla asukkaita ja vierailijoita merkitsemään hyvät löytönsä muidenkin tietoisuuteen tägillä #ostahangosta.