Valitse sivu

Pidempään lukeneet tietävät vaikeasta suhteestani taikinoihin. Siksi tämä vaivattoman oloinen ja valmistaikinaan perustuva ohje ilahdutti, vaikka siinä ihan vähän joutuukin kaulinta käyttämään. Tai siis Parkkonen käytti.

Helppo omenapiirakka
(Ohje on poimittu Viini-lehdestä, linkin takaa alkuperäisen määrät. Itsehän toki improvisoin.)

Pese ja pilko sopiva keko kotimaisia luomuomenoita rennosti lohkoiksi. (Luksusta, kun ei tarvitse edes kuoria.)

Sulata valurautapannulla voita ja hiero joukkoon ihanasti fariinisokeria. Lisää pekaanipähkinöitä ja valele ne yltympäriinsä voi-sokeriseoksella. Mikä tuoksujen sinfonia!

Lisää pannulle omenalohkot, pehmittele, kääntele. Ottele insta-kuvia.

Kumoa sokerista tahmeat omput piirakkavuokaan tai ihan mihin vain uunivuokaan. Minä paistoin omenoita ohjetta enemmän, ja valitsin syvän suorakaiteen muotoisen ”lasagnevuoan”.

Kauli sulatettu valmismurotaikina (löytyy kaupan pakastealtaasta) ohuehkoksi ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Tee suikaleista kaunis ristikko omenoiden päälle ja tuikkaa uuniin noin 20 minuutiksi.

Tarjoile vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.

Tein piirakan samana iltana kun testasin taiteilijaystävääni ja sieniopettajaani kehnäsienipastaa, tagliatelle ai funghi – tapaan. Melko klassisesti siis, kermaisessa kastikkeessa. Samaisessa uusimmassa Viini-lehdessä oli myös tosi hyvän kuuloinen metsäsienipastan resepti, mutta hentoiseen kehnäsieneen en malttanut sotkea oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja, kokeilen ohjetta kenties toisen uuden sienituttavuuden kanssa, nimittäin leppärouskun! (Tunnen itseni oikeaksi sieniguruksi!)

Piirakasta vielä: pari päivää yllämainitun piirakkamenestyksen jälkeen törmäsin Etiketti-lehden omenagalettireseptiin.

Siis O M G : kinuskia, suolapähkinöitä, kanelilla maustettua ranskankermaa…

PAKKO OLLA HYVÄÄ!

Lue lisää: Inkiväärikin on kelpo kaveri piirakkahommissa.  Ja kerranhan olen myös tehnyt savuavaa aprikoosipiirakkaa.